In general, cand este vorba de cheltuirea banului public, majoritatea oamenilor arunca privirea spre parlamentari. Mai exact pe cotele de benzina care le sunt alocate, ori pe diurnele, salariile sau pensiile pe care si le voteaza cu atata grija.

Insa nici Consiliul Judetean Bacau nu precupeteste nici un efort financiar atunci cand este vorba despre deplasarea sefilor acestei institutii sau a functionarilor care lucreaza, bineinteles, in folosul comunitatii.

Si pentru ca deplasarile in judet si nu numai sunt absolut necesare, presedintele CJ impreuna cu Olga Haineala, Elena Zara si Mariana Mitruti au semnat un contract privind carburantii auto cu firma Petrom. Valoarea totala a contractului este de un miliard si aproape patru sute de milioane de lei vechi.

Prin urmare, CJ are asigurata cantitatea de combustibil pe un an de zile, cel putin asa se lasa de inteles de catre cei de la consiliu.

Consuma 41 de tone

Printr-un calcul simplu, la un pret de 3,3 RON pe litru (medie aproximativa intre valoarea litrului de benzina si cel de motorina), rezulta ca masinile aflate in parcul CJ consuma pe an aproximativ 41 de tone de combustibil. Mergand mai departe cu aceste calcule, pe zi se consuma aproximativ 114 litri de combustibil.

Precizam faptul ca am calculat fara a pune in considerare zilele libere, adica sambetele si duminicile, sarbatorile legale sau concediile. Suntem de asemenea absolut convinsi ca tot acest combustibil se consuma doar in folosul comunitatii, in deplasari impetuos necesare in judet pentru rezolvarea problemelor de orice gen ce apar in decursul zilelor.

N-are masina

Din declaratia de avere a presedintelui Consiliului Judetean Dragos Benea, rezulta faptul ca acesta nu are in proprietate autoturism. Prin urmare, se impune o intrebare.

Presedintele Consiliului Judetean se deplaseaza la locul de munca cu masina de serviciu al carei combustibil este platit din bani publici? Luand in calcul grija cu care Benea cheltuieste banii publici (a se vedea albumul foto, kilometrul de asfalt din drumurile judetelului, concertul cu Julio Iglesias) putem baga mana in foc ca presedintele CJ este fan bicicleta.