Venit la plaja ca orice turist, seful Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, Dragos Anastasiu a dorit sa inchirieze un numar de 8 sezlonguri. Numai ca dorinta acestuia s-a lovit de... barbatia bodyguarzi-lor care l-au poftit sa paraseasca plaja, pe motiv ca e...„a lor”(!).

Drept urmare, presedintele ANAT s-a aratat nemultumit de felul in care este ingrijita plaja unde s-a petrecut incidentul, deoarece in zona nu exista masute, scrumiere, toalete sau dusuri iar, in opinia lui Anastasiu, vinovati de aceasta situatie sunt cei de la Apele Romane.

Dragos Anastasiu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), a incercat sa inchirieze, sambata, 7 iulie a.c., in jurul orei 10 dimineata, un numar de 8 sezlonguri pe plaja din Neptun. Se pare ca dorinta lui i-a infuriat pe cativa bodyguarzi, acestia solicitandu-i sa plece pe motiv ca este plaja lor.

Dragos Anastasiu a aratat ca, odata ajuns pe plaja, a mers la barmanul unui beach-bar unde erau amplasate sezlongurile, dar acesta i-a spus ca nu poate sa ii inchirieze pentru ca nu apartin de unitatea de care raspunde el.

Mai departe, Dragos Anastasiu a mers si si-a insusit cele 8 sezlonguri pe care le dorea de la o terasa vecina, moment in care a fost inconjurat de cativa bodyguarzi, care i-au spus sa plece. „La Neptun, pe plaja Delfinul, turistul sta pe plaja si se uita, ca altceva n-are ce sa faca.

Daca le ceri sezlonguri, sau alte obiecte, scrumiere sau masute, care in mod normal ar fi trebuit sa le detina, nu au. Acestea sunt niste probleme care-i defavorizeaza pe turisti. Cei care au concesionat plaja sunt obligati sa puna pe plaja 250 de sezlonguri, ei au pus 400. Degeaba, ca nu sunt suficiente”, a declarat Anastasiu.

„Consider ca cei de la Apele Romane sunt principalii vinovati. Este pacat de eforturile facute de-a lungul timpului, pentru ca exista astfel de probleme. Se mai si mira de ce nu vin turisti”, a mai subliniat Anastasiu.

Pe de alta parte, potrivit directorului din cadrul Directiei Apelor Dobrogea Litoral, Gheorghe Babu, plaja este concesionata de firma Click Net S.R.L., care si-a indeplinit toate clauzele contractuale. „Principala vina pentru cauzarea acestui incident o poarta terasa Delfinul, deoarece nu avea dreptul sa inchirieze sezlonguri”, a mai declarat Babu.

Conform spuselor lui Dragos Anastasiu insa, cat stau, salvamarii mai inchiriaza si ei cate un sezlong turistilor, iar comerciantii ambulanti, care in mod normal n-ar fi trebuit sa bantuie pe plaja, strang gunoaiele si le pun „frumos” in cele trei compartimente ale cosului de gunoi.

Si ca „serviciul” sa fie complet, iar turistul sa fie ingrozit de-a dreptul, cei care se ocupa de strangerea gunoaielor varsa continutul celor trei compartimente in acelasi sac. „Este un teatru intreg aici. Nesimtirea oamenilor este socanta si are o contributie majora in imaginea turismului romanesc.

Dupa scandalul de sambata, duminica dimineata am avut 8 sezlonguri aliniate pe plaja”, a incheiat presedintele ANAT, Dragos Anastasiu, care s-a aratat extrem de nemultumit de acest incident si a declarat ca va solicita autoritatilor competente revizuirea tuturor contractelor de inchiriere a plajelor.