Dupa bursa de locuri de munca pentru compania Nokia a venit randul francezilor de la Carrefour sa caute forta de munca la Cluj. Supermarketul soate la concurs 600 de posturi, majoritatea pentru persoanele cu studii medii. Deocamdata, oficialii companiei nu au comunicat grila de salarizare.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca va organiza cel mai amplu targ de locuri de munca, targ ce se va intinde pe o perioda de de 7 zile. De asemnea, recrutarea viitorilor angajati va fi efectuata de catre specialistii Carrefour si AJOFM si se va derula timp de o luna.

Incepand din data de 9 iulie, clujenii pot depune CV-uri pentru concernul francez. Sumermarketul Carrefour va angaja 600 de persoane. Majoritatea posturilor se adreseaza persoanelor fara studii superioare. Doritorii pot opta pentru posturi precum lucrator comercial, operator vanzari, asistent resurse umane sau agent monitorizare preturi.

Bursa locurilor de munca pentru Supermarket se va desfasura in doua etape. Pana in data de 20 iulie doritorii se pot inscrie pentru interviuri. Candidatii se pot programa si telefonic la linia speciala 0800.0800.04, unde solicitarile vor fi procesate de operatori AJOFM si Carrefour. Incepand cu 20 iulie pana in 6 august se vor desfasura interviurile.

Reprezentantii Carrefour vor prezenta grilele de salarizare abia dupa data de 20 iulie. Pentru a fi competitivi, reprezentantii companiei franceze vor trebui sa ofere retributii egale sau chiar mai mari decat ale angajatilor hypermarketului Cora, principalul concurent al Carrefour la Cluj.

Un lucrator commercial din cadrul Hypermarketului Cora are un salariu minim net de incadrare de 380 de lei. Dupa o perioda de 6 luni, la aceste venituri se adauga primele, care pot merge pana la 25% din salariu.

Conducerea AJOFM Cluj ii avertizeza pe somerii care primesc notificari sa se prezinte la acesta bursa sa dea curs invitatiei. In caz contrar, le va fi suspendata indemnizatia de somaj. O masura similara a fost luata dupa targul Nokia, cand 500 de someri aflati in evidentele AJOFM nu s-au prezentat la bursa.

Sumermarketul apartinand companiei franceze va incepe sa functoneze in acesta toamna in cadrul Polus Center. Magazinul de la Cluj face parte din strategia de extindere a companiei franceze. Anul acesta, Carrefour Romania investeste 60 de milioane de euro pentru infiintare a inca doua supermarketuri, la Iasi, pe langa cel de la Cluj.