CFR-istii lui Andone s-au intrecut in goluri cu cei de la Lokomotiv Moscova, intr-un amical pe care si l-au adjudecat cu scorul de 4-3. Didy a marcat doua goluri, in timp ce Deac a semnat succesul „feroviarilor“ cu o reusita de exceptie.

„Dubla“ Didy

Localitatea austriaca Bischofshofen a gazduit ieri partida amicala dintre CF Cluj si Lokomotiv Moscova, cel de-al doilea test pe care formatia lui Ioan Andone l-a sustinut in cadrul cantonamentului de la Kaprun. In fata celui mai valoros adversar intilnit in aceasta vara in jocurile de pregatire, CFR-istii au inceput hotariti partida, asigurindu-si dominatia la mijlocul terenului.

Actiunile de atac ale clujenilor s-au purtat cu precadere pe partea dreapta a adversarului, acolo unde „pantera“ Semedo si-a depasit aproape de fiecare data adversarul direct. Pe fondul acestei dominari, „visiniii“ au deschis scorul in minutul 20, prin Didy, care a reluat cu capul o centrare venita de la „decarul“ echipei, Eugen Trica.

Ofensiva trupei lui Ioan Andone a continuat si dupa aceasta reusita, iar acelasi Didy a realizat dubla 2 minute mai tirziu, dupa o actiune spectaculoasa a lui Semedo. Bucuria „feroviarilor“ a fost de scurta durata, deoarece la scurt timp rusii au redus din diferenta, dupa autogolul lui Gabi Muresan (’24).

Prima repriza a mai consemnat trei ocazii importante de gol, toate avindu-l in prim plan pe Semedo, insa incercarile portughezului au ramas fara rezultat pe tabela de scor.

Ciprian Deac, incintator

In cea de-a doua parte, „feroviarii“ si-au continuat actiunile de atac, chiar daca pe parcursul celor 45 de minute echipa a fost aproape in intregime schimbata de antrenorul Ioan Andone.

Nigerianul Ogbonna, cel care l-a inlocuit in formula de atac a CFR-istilor pe apaticul Fabbiani, a facut 3-1 (’65) dupa ce a profitat de o iesire gresita la ofsaid a apararii adversei, dar, din nou, rusii au raspuns prompt, prin Sicev (’67), cu largul concurs al lui Muresan.

Peste alte 10 minute, Lokomotiv a egalat situatia, Traore inscriind nestingherit de linga nou intratul Galiassi. Insa Deac nu a fost de acord cu scorul afisat pe tabela, tinara speranta a CFR-istilor marcind pentru 4-3 cu o executie magistrala din afara careului, ce a pus capat unui meci de-a dreptul electrizant.

CFR Cluj

Stancioiu - Tony (‘71, Panin), Cadu (‘82, Sandberg), Muresan (‘67, Galiassi), Amoreirinha (‘53, Fredy) - Dani, Trica (‘66, Marginean) - Surdu (‘81, Oliveira), Didy (‘59, Ogbonna), Semedo (‘46, M. Jose) - Fabbiani (‘52, Deac).