Examenul de bacalaureat, care a adus rezultate bune si foarte bune pentru multi elevi sibieni, a lasat si destui copii nemultumiti. La Inspectoratul Scolar Judetean, peste 500 de absolventi de clasa a XII-a au contestat rezultatele obtinute.

Pentru sesiunea de vara a bacalaureatului la Sibiu, 524 de lucrari au fost reexaminate. Ramine doar ca elevii sa spere ca profesorii vor fi mai indulgenti si le vor ridica nota, macar pina la limita de admitere. Dupa cum era de asteptat, cele mai multe contestatii s-au inregistrat la limba si literatura romana.

Peste 220 de candidati au considerat nejustificate notele primite, potrivit profesorului Dorel Baila, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Scolar Sibiu.

Nemultumiti la toate

Nici cei care au luat note mici la Matematica nu au ezitat sa depuna contestatii. Numarul nemultumitilor de rezultatele la aceasta disciplina este de 118. Cei de la istoria romanilor si geografia Romaniei au mers si de aceasta data mina in mina, fiind apropiati si la numarul de contestatii, adica 49 si respectiv 45. Cite 10 contestatii au fost consemnate la filosofie si la limba engleza.

Aproape nicio disciplina de examen nu a fost apreciata unanim, atit de profesori, cit si de elevi.

Citeva contestatii s-au inregistrat la Economia Intreprinderii, limba franceza, anatomia si fiziologia umana si genetica, biologie vegetala si animala, masuri electrice si electronice, organe de masini si mecanisme, solicitari si masuri tehnice, contabilitate, chimie anorganica sau organica, informatica, limba latina, psihologie, pedagogie, tehnologia mobilei si desen de constructii si instalatii.

Media maxima: 9,98

Daca au fost numeroase contestatiile, nu inseamna ca rezultatele foarte bune s-au lasat asteptate. Rata de promovabilitate pe judet a fost de 78,62%, iar peste 750 de elevi sibieni au sarit de bucurie cind au vazut ca notele obtinute de ei se incadreaza intre 9 si 9,99.

Insa, potrivit statisticii Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu, dintre cei 3.547 de candidati prezenti, cei mai multi au fost evaluati cu note cuprinse intre 8 si 8,99, adica mai bine de 890 de elevi. Cea mai fericita eleva din judetul nostru, la aflarea rezultatelor, este Ioana Bogdana Jucan, de la Colegiul National „Gheorghe Lazar" Sibiu, care s-a ales cu o medie finala de 9,98.

Se pare ca nici cei de la Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth" din Medias nu se lasa mai prejos. Eleva Maria Sarasan, de la acest liceu, a obtinut o medie de 9,96.