Un dascal din Cluj-Napoca vrea sa reclame la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) organizarea sesiunii iunie-iulie 2007 a examenului de bacalaureat.

Profesorul spune ca are dovezi in privinta unor nereguli aparute in judetele Cluj, Hunedoara si Maramures. El nu a fost implicat in organizarea examenului si a tinut sa-si pastreze anonimatul pentru moment.

Sesizare ignorata

"La Cluj, exista un caz concret. De la centrele de examinare si au venit mai multe lucrari identice", sustine dascalul. Mai mult, potrivit acestuia o profesoara a facut o sesizare scrisa care nu a fost luata in seama.

"Unul dintre membrii comisiei de la Liceul (unde au fost corectate de lucrarile de limba si literatura romana - n.r,) a luat sesizarea si a pus-o sub un teanc de hartii", mai arata profesorul.

De asemenea, el sustine ca s-au facut reclamatii si la adresa a doua profesoare clujene, care ar fi avantajat in mod evident anumiti elevi la proba orala de limba si literatura romana. Cadrul didactic spune ca i-au fost aduse la cunostinta si cazuri de frauda semnalate in judetele Hunedoara si Maramures.

Direct la ministru

"Si la Petrosani si la Deva au aparut lucrari identice", sublinieaza profesorul clujean. Totodata, el a precizat ca la Targu Lapus, in judetul Maramures, elevii ieseau in timpul probelor scrise si ca au intrat in sali profesori de specialitate, care le-au dat raspunsuri.

"Presedintele de comisie i-a prins cu fituici, pe care le-a confiscat, fara sa le anuleze lucrarile liceenilor care au copiat", explica dascalul. Acesta spune ca se va intalni cu mai multi profesori clujeni si ca vor face impreuna o sesizare la MECT. "O trimit direct pe faxul ministrului", a conchis cadrul didactic.