Inspectorii Inspectiei Sanitare de Stat Mures au stabilit ca apa nu este buna pentru imbaiere

Trei teste consecutive realizate de Inspectia Sanitara de Stat Mures arata ca apa din bazinele pentru copii din complexul "Muresul", cunoscut sub numele de "Weekend", este improprie imbaierii. Potrivit rezultatelor testelor, in 100 de mililitri de apa au fost evidentiate pana la 20 de colonii de bacterii, a caror prezenta este interzisa de legislatie.

Aceleasi rezultate indica o concentratie de amoniu de pana la 0,847 fata de 0,5 cat este limita maxima admisa. "Toate probele de la bazinele de copii au fost bacteriologic necorespunzatoare, cu incarcatura microbiana de colii si bacili coliformi", a declarat seful inspectiei Sanitare de Stat Mures, Gabriela Uifalean. Ea crede ca dezinfectarea apei nu se face corespunzator.

"Sunt colii coliformi care printr-o clorinare corespunzatoare ar disparea. Ei curata acele bazine, dar nu le dezinfecteaza corect", a subliniat sefa ISS Mures, care sustine ca apa ar trebui sa fie potabila.

In urma controalelor, administratia complexului "Weekend" s-a ales cu un avertisment scris si cu o amenda de 800 de lei.

Directorul Complexului de agrement "Muresul", Ioan Carcu, contesta rezultatele de laborator ale ISS Mures. "Expresia doamnei Uifalean ca la orice ora din zi si din noapte apa trebuie sa fie potabila nu este buna.

De la Protectia Consumatorilor avem niste STAS-uri prin care ni s-a spus ca apa este de imbaiere, nu potabila, deci doamna Uifalean trebuie sa mai studieze putin niste treburi", a spus Ioan Carcu. El a precizat ca, de astazi, administratia complexului va preleva probe din doua in doua ore si va comanda analize paralele pentru a demonstra ca cei de la ISS Mures gresesc.