Dupa ce a iscat un mic virtej politic, liberalul Eugen Mitea spune ca sefii institutiilor deconcentrate nu au motive sa se teama ca isi vor pierde fotoliile.

Mitea a precizat ca nu vrea decit sa dea o mina de ajutor" deconcentratelor.La o luna dupa ce a anuntat ca va incepe evaluarea sefilor de deconcentrate, Eugen Mitea a reiterat, ieri, ca nu le-a pus gind rau directorilor democrati de servicii. Dimpotriva, spune Mitea, intentia sa e de a face o evaluare a activitatii institutiilor, majoritatea aflate in perspectiva regionalizarii.

"Eu am fost intele gresit de la bun inceput. Poate nu m-am exprimat eu bine, dar am discutat cu domnul Neagu si domnul Bicher si am rezolvat situatia. Inspectoratul in Constructii s-a regionalizat deja la Brasov, Inspectia Muncii este in curs de regionalizare si incercam sa aducem si OPC-ul la Sibiu", a spus Mitea.

Care pe care

Pentru ca senatorul democrat Nicolae Neagu anuntase ca va face o interpelare in Parlament pentru a contesta decizia lui Mitea de a interveni in acalmia deconcentratelor, liderul PNL Sibiu a tinut sa arate ca senatorul democrat are, totusi, puteri limitate. In opinia lui Mitea, un exemplu in acest sens il constituie soarta OPC Sibiu, care se afla in miinile guvernului liberal de la Bucuresti.

„Ma indoiesc ca Neagu poate sa faca lobby pe linga un ministru sa aduca OPC la Sibiu. Nu spun ca domnul Neagu nu ar avea ceva de spus, insa modul cum Partidul Democrat a perceput anuntul facut de mine in legatura cu evaluarea deconcentratelor nu mi s-a parut corect", a apreciat Mitea.

„PNL nu are dusmani"

Afirmatia ii apartine lui Eugen Mitea. A fost rostita, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, in contextul in care liberalii de la Bucuresti ar putea decide sa-i inlature pe sefii de deconcentrate care nu au preferinte liberale. Mitea a tinut sa precizeze ca, deocamdata, nu se poate pune problema de asa ceva.

Mai mult, liderul PNL a subliniat ca discutiile cu toti directorii de servicii deconcentrate au decurs bine. Chiar si cu cei democrati. „Chiar si in cazul in care ar veni de la Bucuresti o asemenea initiativa, noi nu putem sa schimbam pe nimeni. Putem face doar recomandari, dar doar atit. Dar nu e cazul. PNL nu are dusmani.

Are doar colaboratori care inteleg sau nu inteleg anumite lucruri", a reiterat Eugen Mitea.

Remember

Initial, democratii au vazut actiunea lui Mitea drept „o gafa politica", in spatele careia s-ar fi ascuns incercarea liberala de a gasi nod in papura directorilor democrati. „Mitea face o confuzie intre calitatea pe care o are, ca lider PNL, si posibilitatile legale de a demara aceasta actiune. PNL se amesteca, peste lege, in viata deconcentratelor.

Noi nu mai avem Prefectura? Avem un prefect, avem doi subprefecti, avem un aparat tehnic al Prefecturii care trebuie sa armonizeze politica nationala cu cea locala. Macar daca Mitea ar fi fost parlamentar, ar fi putut sa avertizeze public, sa inceapa actiunea si sa faca interpelari in Parlament", spunea senatorul Neagu, dupa ce a aflat intentia fostului sau partener de alianta.

Eugen Mitea l presedinte PNL Sibiu

„Ma indoiesc ca Neagu poate sa faca lobby pe linga un ministru sa aduca OPC la Sibiu. Nu spun ca domnul Neagu nu ar avea ceva de spus, insa modul cum Partidul Democrat a perceput anuntul facut de mine in legatura cu evaluarea deconcentratelor nu mi s-a parut corect"