Polul de centru dreapta vorbeste pe limba lui Traian Basescu. Cu toate ca Partidul National Taranesc Crestin Democrat incearca sa se alieze cu PNL, unii dintre liderii PNTCD nu se sfiesc sa critice guvernul Tariceanu. Este cazul lui Radu Sarbu, proaspat ales presedinte al taranistilor la Cluj, care a criticat guvernul pentru decizia de a majora pensiile.

Argumentele politicianului Radu Sarbu coincid in mod straniu cu cele deja prezentate de Traian Basescu.

Radu Sarbu considera ca actuala dezbatere privind majorarea punctului de pensie sufera de originalitate. Din anul 2000, guvernele care s-au succedat au propus fiecare cresteri ale pensiilor fara ca masurile sa fie vreodata aplicate.

Deoarece guvernul Tariceanu nu detine sursele bugetare necesare pentru majorarea pensiilor, iar masura nu reprezinta altceva decat un gest iresponsabil si populist al executivului, Sarbu propune ca alternativa doar majorarea pensilor a caror valoare nu depaseste 4 sau 5 milioane de lei.

Radu Sarbu considera ca atitudinea critica fata de guvernul Tariceanu nu va afecta relatiile cu PNL si nu va distruge polul de centru dreapta recent constituit. Presedintele PNTCD Cluj a precizat ca pozitia critica fata de Guvernul Tariceanu este sustinuta de majoritatea membrilor partidului.