Doua pensiuni au fost inchise temporar dupa ce inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Cluj au constatat ca stelele afisate la vedere nu apareau si in documente.

Stele, doar pe reclame

Cu toate ca vremea de afara nu prea tine cu turistii, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Cluj a derulat in aceasta perioada mai multe controale pentru a-i verifica pe agentii economici care desfasoara activitati turistice in judet. In ultima perioada, au fost verificate sapte hoteluri, patru moteluri, patru vile, patru pensiuni urbane si sase pensiuni rurale.

Printre acestea se regasesc SC Sarmi Conf SRL, Pensiunea Sarmi 3* si SC Paco Restaurant SRL - Pensiunea Paco 3*. Potrivit unui comunicat OJPC Cluj, cele doua societati nu dispuneau de Certificatele de Clasificare eliberate de Autoritatea Nationala pentru Turism, cu toate ca la exterior foloseau plachetele de 3*.

Cea de-a treia stea se acorda pentru parcarea proprie unde clientii sa-si poata lasa masinile, or nici una dintre cele doua firme nu dispunea de asa ceva. Inspectorii OJPC au dispus oprirea temporara a activitatii celor doua societati si au impus luarea de masuri pentru intrarea in legalitate. Operatorii economici au fost amendati contraventional cu 6.000 de lei.

Conditii satisfacatoare

Alte mici nereguli au fost descoperite in ceea ce priveste Hotelul Pax, situat in Piata Garii. Potrivit comunicatului remis de OJPC Cluj, in cadrul hotelului de o stea lipseau din dotare trusele de curatat incaltamintea. Potrivit inspectorilor OJPC Cluj, turismul din Cluj-Napoca se desfasoara in conditii bune, nefiind sesizate incalcari grave ale normelor de cazare la firmele verificate. Controalele in turism vor continua pe toata perioada estivala.

Nereguli la agentiile de turism

Cu toate ca 132 de agentii de turism sint inregistrate pe raza judetului Cluj, doar 65 sint active. Dintre acestea, inspectorii OJPC au verificat 15 agentii de turism din judet, la 10 dintre ele fiind descoperite anumite nereguli. In total au fost aplicate 10 sanctiuni contraventionale, dintre care sase au reprezentat avertismente si patru au fost amenzi care au totalizat 13.000 de lei.

„OJPC Cluj a dispus luarea de masuri pentru remedierea deficientelor si intrarea in legalitate pentru agentii economici cu probleme“, sustine Mircea Avram, directorul executiv al OJPC Cluj.

INCHISE

67

din cele 132 de agentii de turism de pe raza judetului Cluj nu sint deschise.