Elevii lui Ioan Andone au trecut cu bine si de cel de-al treilea test din cadrul cantonamentului de la Kaprun. CFR-istii au invins cu 2-0 campioana Poloniei, Zaglebie Lubin, gratie „dublei“ lui Didy, care isi confirma inca o data forma deosebita.

Modificarile lui Ando

Dupa ce au facut spectacol cu Lokomotiv Moscova in urma cu citeva zile, CFR-istii au intilnit ieri in cantonamentul de la Kaprun campioana Poloniei, Zaglebie Lubin. O partida amicala interesanta nu doar pentru trupa lui Andone, ci si pentru Steaua Bucuresti, care ii va avea pe polonezi drept adversari in turul doi preliminar al Ligii Campionilor.

Pentru aceasta intilnire, tehnicianul lui CFR a decis sa faca unele schimbari in echipa care i-a batut cu 4-3 pe rusii de la Lokomotiv.

Astfel, Nuno Claro i-a luat locul lui Stancioiu in poarta lui CFR, Sandberg a fost desemnat sa faca cuplu in centrul defensivei alaturi de Cadu, Panin a aparut pe flancul sting al apararii, prezenta lui Leao la mijloc l-a trimis pe Trica pe partea stinga a atacului „feroviar“, in timp ce Ogbonna a fost titularul postului de virf impins.

Didy iese la rampa

Cu aceste modificari in echipa, CFR-istii au inceput tare amicalul impotriva lesilor, Didy trecind pe linga deschiderea scorului in minutul 5, cu un sut din marginea careului mare ce a trecut peste poarta. Peste 3 minute, acelasi jucator a fost faultat la marginea careului, insa lovitura libera executata de Trica nu l-a invins pe portarul advers.

Polonezii au replicat si ei, insa Nuno Claro nu a putut fi invins din 6 metri (’10). CFR-istii si-au continuat apoi jocul de posesie, „garnisit“ cu ruperile de ritm ale rapizilor Didy sau Semedo.

Minutul 21 a consemnat si prima reusita a meciului: dupa o pasa inteligenta a lui Leao, mingea a fost trimisa sub bara de la 10 metri de cel mai in forma om al „feroviarilor“, Didy.

Repriza s-a incheiat cu doua ratari de ambele parti, sutul lui Trica fiind blocat cu dificultate de portarul polonez, dupa care CFR-istii au rasuflat usurati in minutul 33, la un sut pe linga poarta al celor de la Zaglebie.

Dubla braziliana

Partea secunda a amicalului a stat sub semnul schimbarilor efectuate de tehnicienii celor doua echipe. Astfel, ocaziile de gol au fost mai rare, locul lor fiind luat de numeroasele clinciuri de la mijlocul terenului.

Totusi, „feroviarii“ s-au dovedit mai „taiosi“ pe faza de atac, Didy reusind o noua „dubla“ in minutul 56, dupa o pasa excelenta venita de la Oliveira.

Pe final, polonezii au prins mai mult curaj, fara a-l pune in mare dificultate pe Stancioiu, prilejuindu-le „visiniilor“ a treia victorie consecutiva la Kaprun, pe fondul unei evolutii care ii recomanda din ce in ce mai mult pentru lupta la titlul intern.

CFR Cluj

Nuno Claro (‘57, Stancioiu) - Tony, Cadu (‘60, Galiassi), Sandberg (‘75, Amoreirinha), Panin - Leao (‘60, Muresan), Dani (‘50, Marginean) - Semedo (‘50, Deac), Didy (‘60, M. Jose), Trica (‘46, Oliveira) - Ogbonna (‘46, Fabbiani)