Atacantul brazilian Didy este omul momentului la CFR Cluj, avind la activ trei „duble“ in partidele de pregatire din Austria. Andone asteapta alte goluri din partea sa in ultimele meciuri, cele cu Lech Poznan (Polonia) si Viktoria Plzen (Cehia).

Golgheter in amicale

Doar 2 saptamini au mai ramas pina la startul noului sezon de Liga 1, unul care, dupa toate probabilitatile, va fi de referinta in ceea ce priveste lupta pentru ocuparea primelor locuri ale clasamentului. Si pentru CFR Cluj campionatul 2007-2008 va fi unul deosebit, gruparea clujeana exprimindu-si raspicat intentiile de a se implica direct in cursa pentru titlul de campioana a Romaniei.

Iar reprezentatiile trupei lui Andone din cadrul meciurilor de pregatire par sa fie un argument puternic in sustinerea acestui obiectiv. „Falcosul“ a izbutit intr-un timp relativ scurt sa imprime medaliatei cu bronz din stagiunea trecuta mai multa maturitate in joc, precum si o forta ofensiva deosebita.

Dovada stau cele 11 goluri marcate in cinci partide amicale, care s-au concretizat in patru victorii si un singur rezultat de egalitate. Iar cel care a stat in spatele a mai mult de jumatate dintre reusitele CFR-istilor este brazilianul Didy, fotbalistul care pur si simplu a explodat sub comanda noului tehnician al echipei.

„Retrogradat“ in spatele virfurilor, jucatorul „Cariocas“ a dat randament maxim in amicalele sustinute in Austria, obtinind titlul provizoriu de golgheter al echipei, cu 6 reusite in patru meciuri (n.r., de fiecare data cite o „dubla“).

Evolutiile senzationale din Austria ale lui Didy il recomanda drept titular pe postul sau in echipa CFR-ului, fiind unul dintre putinii jucatori care se afla intr-o astfel de situatie, alaturi de portarul Edy Stancioiu si jucatorii Tony, Dani si Semedo, siguri si ei de locul lor in formula „feroviara“.

Ultimele teste

Doar doua partide amicale au mai ramas de disputat pentru CFR Cluj inaintea startului sezonului de Liga 1. Prima dintre ele va avea loc astazi impotriva polonezilor de la Lech Poznan, care au terminat pe locul 6 in editia trecuta a campionatului intern.

CFR-istii il vor intilni pe teren pe fostul portar al Rapidului si al Gloriei Bistrita, Emilian Dolha, care s-a transferat in aceasta vara de la Wisla Cracovia. Aventura de la Kaprun se va incheia duminica, atunci cind elevii lui Andone vor da piept cu cehii de la Viktoria Plzen.

Luni, delegatia CFR-ului se va intoarce la Cluj, pentru a pregati serbarile centenarului, care vor culmina pe data de 21 iulie cu un super-amical impotriva Benficai Lisabona.

Ioan Andone:

„Didy este un atacant extraordinar, inteligent, care stie sa profite de spatiile din atac. Un jucator care, in opinia mea, nu a fost fortat pina acum. Consider ca Didy este capabil sa marcheze 15-20 de goluri pe sezon, daca este folosit corespunzator.“