Teodor Atanasiu, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, a declarat sambata, la Alba Iulia, ca oferta tehnica facuta de Ford pentru preluarea Automobile Craiova este superioara conditiilor minime puse de AVAS.

Americanii vor ca in 4 ani sa ajunga sa produca 300000 de autoturisme in Romania, nu doar 200000 de autoturisme/an, cat a cerut AVAS. Pentru aceasta si volumul de investitii va fi mai mare. AVAS a cerut minim 400 de milioane de euro, „iar oferta lor depaseste cu mult”, a spus Atanasiu.

De asemeena, nu numai ca vor fi pastrati angajati, ci vor fi angajati mai multi, pentru a ajunge la 9000.

Oferta financiara va fi deschisa luni, insa ea s-ar putea sa ramana secreta pe parcursul negocierilor. Nici dupa aceea insa nu este sigur ca va fi facut public contractul. Atanasiu a putut sa precizeze, raspunzand unei intrebari puse de www.alba-news.info, doar ca dorinta AVAS este sa fie public, dar depinde daca in urma negocierilor va fi si Ford de acord.

Daca se va ajunge la privatizare, Atanasiu considera ca acesta va fi benefic si pentru piata auto din Romania deoarece va fi un producator in piata care sa reprezinte concurenta pentru Renault.