Fiscul botosanean a dispus peste 200 de sechestre pentru recuperarea datoriilor agentiilor economici catre bugetului de stat. Valoarea insumata a creantelor depaseste o suta de milioane de lei. Sansele ca aceste sume sa fie incasate sunt destul de reduse deorece majoritatea marilor datornici si afla in procedura de faliment.

De asemnea Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani. se confrunta si cu esec sistematic al licitatiilor pentru vanzarea bunurilor confiscate.

"Ceea ce scoatem la vanzare nu este atractiv, zona poate ca nu este atractiva, suntem in situatia in care organizam licitatie de 3-4 ori, am ajuns si la 13-14 licitatii fara sa vindem nimic; e o realitate cu care ne confruntam si cu care zi de zi avem probleme", a declarat Gheorghe Sorescu directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani.

Pentru cresterea operativitatii valoorificarii bunurilor puse sub sechestru , finantistii din judetul Botosani au decis sa infiinteze la nivelul fiecarei administratii financiare din judet cate o comisie de licitatie .