Deputatul Mircea Man este acuzat de vicepresedintele Sorin Petean ca ar fi girat fraudarea alegerilor interne

Noul presedinte de la Sighet, Petro Tomsa, a castigat la o diferenta de trei voturi, dar au disparut zeci de buletine de vot

Unul dintre vicepresedintii PD Maramures, consilierul local din Sighetu Marmatiei, Sorin Petean, il acuza pe noul presedinte al organizatiei municipale, Petro Tomsa, ca ar fi fraudat alegerile interne. Mai mult, Sorin Petean spune ca presedintele PD Maramures, deputatul Mircea Man, ar fi girat inselatoria. Cei doi resping acuzatiile formulate de Sorin Petean.

Conflictul a izbucnit dupa ce Sorin Petean a decis sa organizeze alegeri pentru noua conducere a organizatiei municipale de femei, la o sedinta de partid de la care a lipsit Petro Tomsa. Acesta a contestat decizia, iar presedintele filialei PD Maramures, deputatul Mircea Man, a hotarat sa dizolve Biroul Municipal si a convocat noi alegeri interne. Scrutinul a avut loc vineri seara.

si-au depus candidaturile Sorin Petean si Petro Tomsa. In sala, au fost prezente 410 persoane. Consilierul local Petro Tomsa a castigat alegerile in fata fostului presedinte, Sorin Petean, cu 162 de voturi la 159. Mai multe voturi au fost anulate, iar circa 50 de buletine de vot au disparut, pur si simplu.

Deputatul Mircea Man spune ca unii dintre participanti nu au dorit sa voteze, pentru ca ei nu erau inscrisi in PD, dar ar fi fost adusi pentru a-l sustine pe Sorin Petean. La randul sau, Petro Tomsa spune ca alegerile au fost transparente si a adaugat ca din cei sapte membri ai comisiei de validare, cinci fusesera numiti de Petean.