Luni a fost publicat, pe site-urile oficiale ale Romaniei si ale Uniunii Europene, anuntul Consiliului Judetean Cluj privind demararea procedurii de dialog competitiv pentru gasirea unui investitor care sa realizeze o arena moderna in locul vechiului stadion "Ion Moina".

De luni, deci firmele interesate pot sa cumpere caietul de sarcini necesar pentru participarea la dialogul competitiv. Pana la terminarea programului de functionare a Consiliului Judetean, insa, nu s-a cumparat niciun astfel de document.

"Nici o firma nu a achizitionat azi caietul de sarcini pentru participarea la dialogul competitiv in vederea desemnarii unui investitor ce va realiza noul stadion", a declarat pentru Clujeanul.ro seful serviciului Tehnic-Proiectare al Consiliului Judetean Cluj, Alexandru Cretu.

Acesta a mentionat ca reprezentantii unei firme l-au contactat telefonic, dar atat. Nu au dat semne de interes nici firmele care au prezentat anul trecut oferte pentru realizarea stadionului, Global Developement Partner, Avrig 33 si Anchor.

Cerinte mai serioase

Fata de anul trecut, datele problemei s-au schimbat. Atunci, oficialitatile judetene au cerut doar oferte pentru realizarea unui stadion la standarde europene, fara a impune niciun fel de conditionare.

Acum, dupa realizarea unui caiet de sarcini, investitorii trebuie sa depuna o garantie bancara de 60 de milioane de euro, sa aiba o cifra de afaceri - pe ultimii trei ani - de minim 50 de milioane si 10 ani experienta in realizarea unor obiective sportive.

Consiliul Judetean va pune la dispozitia investitorului 66.300 de metri patrati pentru realizarea unui stadion la standarde FIFA-UEFA. Totodata, acesta va primi terenul de 3.000 de metri patrati, de pe Calea Turzii 2-14 si 5 hectare de teren in comuna Jucu, langa centru de productie Nokia care va fi amenajat in zona.