Adjunctul Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Olt, locotenent-colonelul Marian Matei, a fost trimis in judecata pentru abuzz in serviciu si instigare la marturie mincinoasa in forma continuata. El va fi judecat de catre magistratii Tribunalului Militar Bucuresti.

Potrivit procurorilor de la Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ancheta a durat mai multe luni si s-a descoperit ca inculpatul abuza de postul pe care il detinea pentru a folosi militari si autovehicule din cadrul unitatii pentru a-si renova un apartament din orasul Slatina.

Mai mult, anchetatorii au stabilit ca Matei I-a obligat pe doi subalterni, ce au fost chemati la audieri in calitate de martori, sa faca declaratii mincinoase despre munca de la apartament. Totodata, procurorii au stabilit ca prejudiciul cauzat de adjunctul IJJ se ridica la o valoare de peste 5.500 de lei, plus o suma de peste 2.000 de lei, ce reprezinta lucrarile facute la locuinta respectiva.

Cel care a depus reclamatia pe numele lui Matei este un fost soldat din Sibiu, care imediat ce si-a terminat stagiul a depus o plangere la DNA.