Peste 300 de dosare aflate pe rolurile instantelor din raza de competenta a Curtii de Apel Craiova sunt blocate, din cauza ca asteapta pronuntarea Curtii Constitutionale cu privire la aspectele de neconstitutionalitate invocate de aparatori sau de parti.

Potrivit magistratilor, ar fi vorba de interesul de blocare a cauzelor respective pe care il au diferiti protagonisti, dar si a neunitatii instantelor.

Proiect de modificare a legii

De la infiintarea Curtii Constitutionale si pana in data de 30 iunie a acestui an, aceasta instanta a avut de solutionat 9.348 de cereri, dintre care aproximativ 95 la suta sunt exceptii de neconstitutionalitate ridicate in fata instantelor judecatoresti.

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a anuntat recent presei ca este decis sa rezolve aceasta problema si ca ministerul pe care il conduce va inainta Parlamentului spre aprobare un proiect prin care sa fie modificata legea Curtii Constitutionale. El a adaugat ca se urmareste ridicarea exceptiilor de neconstitutionalitate pentru a fi evitata suspendarea cauzelor.