Aproape 300 de persoane care locuiesc in doua sate din judetul Mehedinti locuiesc izolate de restul lumii, odata cu prabusirea podului care facea legatura cu zona respectiva. Este vorba de localitatile Menti si Motruleni, unde se gasesc nu mai putin de 120 de gospodarii.

Oamenii de aici sunt nevoiti, zi de zi, sa traiasca izolati, odata cu prabusirea podului peste raul Motru, singura cale pe care reuseau sa comunice cu exteriorul. Localnicii au reusit, acum cativa ani, sa improvizeze o punte pentru a putea sa mai paraseasca cele doua sate si sa poata merge sa isi faca proviziile.

La mila autoritatilor

Desi au facut zeci de sesizari catre autoritati pentru a le repara podul, stricat de aproape 20 de ani, nici acum nu au primit un raspuns la doleanta lor. In aceasta situatie, tinerii din cele doua sate au plecat care pe unde au putut si si-au facut un rost, iar batranii se chinuie in continuare sa traiasca in aceste locuri izolate de restul lumii.

Singurele promisiuni de a le fi reparat podul, localnicii le aud odata la patru ani, cand au loc alegeri locale. Cele doua sate apartin de orasul Strehaia, iar din 1999 in cele doua catune nu mai are voie sa isi faca nimeni locuinta. Mai mult, satele nu mai figureaza nici macar pe harta judetului.

Cu toate acestea, cele aproximativ 300 de persoane care traiesc acolo isi duc traiul cu greu, asteptand inca mila autoritatilor.