Cine nu a auzit de fratii Vasea in Constanta? Despre ei - putine lucruri de bine, ba chiar se poate spune ca in orice club in care a avut loc vreo altercatie, inevitabil a fost vehiculat si numele de Vasea. Drept pentru care te astepti ca fratii Vasea, indiferent care dintre ei, sa arate fioros si sa nu sune a bine atunci cand te cauta.

Dan Vasea insa, a demonstrat ieri ca poate conversa normal - iar adevarul este ca interesul era de partea lui.

De unde si pana unde disponibilitatea subita a unuia dintre controversatii frati Vasea sa stea de vorba cu ziarul nostru? Explicatia este ca, pe langa numeroasele scandaluri care - sustin ei - le-au fost puse nejustificat in carca, iar numele lor a inceput sa fie confundat cu acela de interlopi, a intervenit si moartea omului de afaceri Petrica Iordache.

Si in acest caz, gurile rele au facut referire la o posibila legatura intre moartea lui Iordache si fratii Vasea.

Fratii Vasea resping insa categoric speculatiile de acest gen, declarand ca nu aveau nici un fel de relatii cu Petrica Iordache, pe care il cunosteau „doar din vedere”. „Nu suntem interlopi, nu avem legatura cu lumea interlopa. Am doi dintre frati arestati preventiv, dar intr-un dosar...

putin falsificat”, a tinut sa declare Dan Vasea, si sa sublinieze acest lucru pe tot parcursul discutiei cu noi. Potrivit acestuia, „cineva are interes sa ne strice imaginea, poate si din aceasta cauza am avut mai multe luni la rand controale de la fisc. Dar nu e problema, noi avem afaceri legale, avem toate taxele platite la zi”, sustine Dan Vasea.

Acesta a precizat ca, de vreme ce nu au fost gasite nereguli la societatile pe care le are impreuna cu fratii sai si alti asociati - fartii Vasea detin afacerea din Parcul de distractii din Mamaia, hotelul Regal si exploatarea Piatra -, a fost gasita varianta de speculat a unui scandal la care au fost de fata si Traian si Mihaita Vasea.

„Fratii mei nu au participat la bataia pe care ne-o pun acum unii in carca, in incercarea de a stoarce bani de la noi. De altfel, fratii mei au dat declaratii la Politie ca doar au fost de fata si ca nu s-au implicat in scandal. Dar acum ne-au...

agatat cu doua declaratii cum ca fratii mei i-au lovit pe unii, ca sa spuna ca suntem interlopi, ceea ce nu este adevarat”, spune Dan Vasea, ale carui declaratii au fost sustinute si de Catalin Igirosanu - „prieten, asociat si colaborator”, dupa cum l-a prezentat chiar Dan Vasea.

Cate 100.000 de euro pentru a renunta la acuzatii

Scandalul la care face referire Dan Vasea este celebra bataie pe care Sarafu Stila a primit-o de la Sali Iusein. In momentul petrecerii incidentului, la fata locului s-au aflat si Mihaita si Traian Vasea, dar, sustine Dan Vasea, ei nu au contribuit cu nimic.

„In dosar sunt arestate cinci persoane, printre care si fratii mei”, a explicat Dan Vasea, precizand ca, din cate stie el, bataia a pornit de la o razbunare, intrucat, la randul sau, Sali Iusein fusese „incins” bine de Sarafu Stila, alaturi de Petrica Tomescu, Catalin Mirea si Doru Aita.

„A fost o razbunare a lor, dar si-au zis ca noi avem bani, pentru ca toti, inclusiv echipa de-acum adversa, au fost la un moment dat pe langa noi, erau prieteni. De la Sali Iusein si-au zis ca nu scot bani cum ar scoate de la noi si din acest motiv au dat vina pe fratii mei. Dar noi nu avem de ce sa le dam despagubiri partilor vatamate pentru ca nu le-am facut nimic.

Nu putem fi santajati de nimeni”, sustine Dan Vasea. Acesta a precizat ca toate cele cinci persoane (Sarafu Stila si prietenii acestuia) din deja celebrul dosar au cerut, la un moment dat, cate 100 de mii de euro pentru a renunta la acuzatii.

„S-au facut musamalizari cu o caseta”

„Nu facem parte din lumea interlopa, suntem oameni de afaceri cu taxele la zi, cu peste 10 societati si peste 150 de angajati”, a tinut sa reaminteasca Dan Vasea, explicand apoi ca, in afara de scandalul povestit, exista si alte aspecte care favorizeaza speculatiile din ultima perioada. „Stila, Mirea, Aita si Tomescu sunt prieteni cu dl.

Ionut Filip, care a fost si politistul anului, si care, de arestarile din acest caz in care sunt implicati si fratii mei”, povesteste Dan Vasea. Si, daca tot a facut referire la politistul Filip, Vasea a explicat si afirmatia „dosar putin falsificat”: „De la fata locului, atunci cand a avut loc scandalul, a fost ridicata si o caseta.

S-a spus ulterior ca ea a fost stearsa, deci nu pot concluziona decat s-au facut musamalizari. Noi avem si un memoriu despre cum se intalnea Stila cu Filip. Acelasi Stila, dupa bataie am aflat ca si-a scos certificat medical pentru 110 zile, probabil cumparat, ca la capitolul medicatie si-a luat numai algocalmin”, mai sustine Dan Vasea.

Dar, ca un fel de „cireasa” pe tort, Dan Vasea ne-a declarat ca „Sarafu, Stila, Mirea, Aita si Tomescu sunt colaboratori, informatori ai Politiei”, iar „Filip a fost pus probabil de comandantul Politiei, iar acesta pe linie ierarhica - cine stie? - sa ne faca noua toate necazurile astea si imaginea proasta”.

Vasea: „Tot de la Aita, Stila si ceilalti au pornit si barfele legate de Petrica Iordache, dar nu am avut legatura cu el sau moartea lui”

„Tot de la Aita, Stila si ceilalti au pornit si barfele legate de Petrica Iordache, dar despre care noi nu stim nimic, nu am avut legatura cu el sau decesul lui”, a explicat Dan Vasea zvonurile cum ca moartea afaceristului ar avea legatura cu el si fratii lui. „Ei au trimis SMS-uri la televiziuni cum ca noi am avea legatura cu moartea lui Iordache.

Numai minciuni”, a completat Dan Vasea. Acesta a admis insa ca, in urma cu un an, cand omul de afaceri Petrica Iordache a fost batut, la fata locului se afla si unul dintre fratii sai: „A fost un incident minor, cumnatul lui Tomescu, Bogdan Acatrinei, s-a batut cu fiul lui Petrica Iordache, cu Renato Iordache.

Dupa faza asta, a aparut Petrica Iordache cu vreo patru masini la club, sa lamureasca treaba, dar Tomescu si Sarafu l-au batut. Fratele meu s-a bagat sa ii desparta, dar atata tot, nimic mai mult”, a precizat Dan Vasea.

Si, pentru o imagine mai completa a sa si a fratilor sai, Dan Vasea a precizat ca singura lor legatura cu bataia a reprezentat-o boxul: „Toti patru frati am fost sportivi de performanta, am facut box. Mihai de exemplu a fost campion national la box juniori, in 1992. Si tot Mihai este si columbofil, a castigat premii cu porumbeii lui”, a mai spus Dan Vasea.