ANCHETE

Petrom se joaca cu nervii autoritatilor. Petrom SA infiinteaza si desfiinteaza statii de benzina fara autorizatie de mediu si fara sa curete rezervoarele dupa manual. Un exemplu este cel al Benzinariei Petrom de pe strada Bucovat nr. 17A, din Craiova.

Aceasta in curs de desfiintare,conform afisului de santier. Ca se sterge de pe harta Baniei nu e rau, statia fiind lasata in voia sortii de mai bine de doi ani, insa modul in care dispare aduce mai degraba a joaca cu explozibil.

Cladirea statiei si betoanele de protectie a bazinelor au cazut sub bombardamentul pichamerelor inainte de a fi spalate rezervoarele de benzina si motorina, desi acest lucru este interzis de normativele in vigoare.Gazeta de Sud

Procurorul Constantinescu „a jumulit” dosarul Curca. Procurorul Gheorghe Constantinescu, cel care s-a remarcat in randul opiniei publice doar pentru ca l-a atacat pe fostul prim-procuror Emil Mota, isi arata de ceva vreme valoarea de anchetator.

Omul este, mai degraba, aparatorul celor care au incalcat legea si a demonstrat-o de curand. Dosarul in care Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Gorj a sesizat comiterea unor ilegalitati privindu-l pe functionarul Dorin Curca a fost solutionat in favoarea celui reclamat.

Procurorul Gheorghe Constantinescu ar fi avut ocazia sa-si demonstreze capacitatile de anchetator profesionist, acum dupa ce prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, Emil Mota, a fost revocat din functie. Unul care a contribuit la debarcarea prim-procurorului a fost Gheorghe Constantinescu, cel care se plangea ca nu a putut sa-si faca meseria din cauza lui Mota.

Acum a demonstrat ca nu poate mai mult.Impact de Gorj

ADMINISTRATIE

Probleme in sistemul energetic din cauza caldurii. Temperaturile apropiate de 40 de grade din ultimele zile au creat probleme in sectorul energetic, dar si in cel minier. Scaderea debitului Jiului a determinat punerea in functiune a pompelor de racire. In cariere, ortacii lupta si ei cu arsita, o parte dintre utilaje fiind blocate.

Directorul Complexului Energetic Rovinari, Laurentiu Ciurel, spune ca a purtat negocieri chiar cu Hidroelectrica, cerand limitarea activitatii la baraje. Ciurel sustine ca astfel ar creste debitul apei in zona Rovinari. Editie Speciala de Oltenia

25 de milioane de euro pentru investitori iluzorii. Autoritatile judetului Gorj vor investi aproape 25 de milioane de euro din fonduri europene in Parcul Industrial de la Bumbesti Jiu, dupa care vor astepta sosirea investitorilor.

Conducerea CJ Gorj a depus doua proiecte pentru obtinerea de finantari din fonduri europene structurale.

Fiecare proiect se ridica la o valoare de 25 de milioane de euro si are realizat un studiu de fezabilitate. Unul dintre acestea se refera la reabilitarea zonei industriale Bumbesti Jiu, mai exact a Parcului Industrial Sadu, din apropierea Uzinei de Armament, iar celalalt - la modernizarea DJ 665.

Gazeta de Sud

ECONOMIE

Restructurarea Regiei de Drumuri s-a impotmolit la Guvern. Au trecut aproape zece luni de cand conducerea Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Valcea a intocmit un program de restructurare a unitatii, insa nici pana astazi acesta nu a fost aplicat niciodata.

Asta in ciuda faptului ca acest program de restructurare a fost aprobat de Consiliul Judetean Valcea inca din luna noiembrie a anului trecut.

Acest program de restructurare si reorganizare era menit sa reduca pierderile si sa reorienteze activitatea spre eficienta economica si performanta.Vocea Valcii

SOCIAL

Zile de foc:60 de grade Celsius. Oltul a intrat, incepand de azi, in perioada de varf a valului de canicula. Administratia Nationala de Meteorologie a prognozat temperaturi cuprinse intre 39 si 40 de grade Celsius la umbra.

Mai mult, Serviciul Judetean de Ambulanta (SJA) se confrunta cu zeci de solicitari din partea persoanelor care au de suferit din cauza caldurii excesive. Pana acum au fost inregistrate inclusiv cazuri cu persoane care au cazu in plina strada.Gazeta Oltului

Soferii de TIR au blocat DN 7. Drumul National 7 a fost blocat de soferii de TIR in noaptea de marti spre miercuri, timp de aproximativ doua ore, pe raza localitatii valcene Budesti.

Conducatorii auto au recurs la acest gest, nemultumiti de faptul ca trebuie sa foloseasca ruta ocolitoare Dragasani - Ganeasa - Slatina - Pitesti, deoarece in localitatea argeseana Moraresti se lucreaza la consolidarea DN 7, iar autovehiculele care au o greutate de peste 7,5 tone nu vor mai circula in zona pana la finalizarea lucrarii.

Gazeta de Sud