desi lumea vorbeste de probleme familiale, nimeni nu cunoaste cu adevarat motivul gestului extrem al tinerei de nota 10 u Andreea urma sa sustina examenul de licenta si a lasat in urma doi parinti disperatiAndreea Siretean, fata profesorilor de matematica Aurora Cojocaru, de la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" si Mircea Siretean, de la Colegiul National "Al. I.

Cuza", s-a sinucis ieri dupa-amiaza, aruncindu-se in gol de pe un bloc de patru etaje situat pe bulevardul Dimitrie Cantemir. Tragedia s-a petrecut in jurul orelor 16.20, linga Inspectoratul Teritorial de Munca si a scos in strada personalul si clientii farmaciei din apropiere, dar si numerosi trecatori curiosi.

Medicii ajunsi la fata locului au incercat sa-i acorde tinerei primul ajutor, dupa care au transportat-o in stare grava la Spital. Andreea Siretean a decedat doua ore mai tirziu la spital, provocind o imensa suferinta parintilor si tututor celor care au cunoscut-o.

Se pare ca tinara a suportat cu greu despartirea acestora, insa nimeni nu stie cu exactitate motivul pentru care tinara de doar 23 de ani, absolventa a Facultatii de studii economice, cu bune perspective de viitor, a ales sa-si termine socotelile cu viata intr-un mod atit de brusc. "De ce?", aceasta este intrebarea pe care si-o pun toti cei care o cunosc pe Andra, cum ii spuneau apropiatii.

6849Familia profesorilor de matematica Aurora Cojocaru si Mircea Siretean trece acum printr-o tragedie pe care nici un parinte nu si-o doreste. Fiica lor de doar 23 de ani a decis sa-si ia singura viata, aruncindu-se in gol de pe un bloc cu patru etaje.

Moartea tinerei a zdruncinat linistea locuitorilor din zona bulevardului Dimitrie Cantemir, ieri dupa-amiaza, in jurul orelor 16.20. Primii care au auzit zgomotul cazaturii au fost angajatii si clientii farmaciei din apropiere, cei care de altfel au incercat sa o salveze pe tinara si au chemat imediat Ambulanta.

"Eram in laborator, iar in momentul in care a intrat un distribuitor de medicamente, s-a auzit o bubuitura puternica. Acesta a incercat sa-i dea un pahar de apa fetei, dar cind a vazut ca starea ei e grava a chemat imediat o Salvare si Politia", ne-a declarat Elena Zmeu, farmacista la Zeus Farm. Barbatul care a incercat sa-i acorde primul ajutor le-a povestit politistilor ce a vazut.

"Cu citeva secunde inainte, prin zona a trecut o batrina cu o palarie si imediat dupa ce am intrat in farmacie am auzit bubuitura. Am vazut tinara care picase de pe bloc si m-am gindit ca a fost la un pas sa cada peste batrina", a spus distribuitorul de medicamente din judetul Iasi.

Politistii au restrictionat circulatia pietonilor in zona, asteptind venirea echipei de criminalisti in vederea stabilirii modului in care s-a produs incidentul. Politistii au stat de vorba cu locatarii blocului de pe care fata s-a aruncat, pentru a afla daca a stat de vorba cu cineva inainte de a intra in incinta sau daca cineva i-a deschis usa, tinind cont ca blocul era securizat cu interfon.

In prima faza, politistii au emis doua variante de lucru, una ca tinara s-a aruncat si cea de-a doua ca aceasta a fost victima unui accident. "In urma primelor cercetari s-a stabilit ca este vorba de o tentativa de suicid si ca tinara s-a aruncat de pe bloc.

Vom continua cercetarile pentru a stabili imprejurarile in care s-a petrecut incidentul", ne-a declarat comisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al politiei vrincene.

A mai trait doua ore

6848Medicii de la Ambulanta veniti la fata locului au incercat sa-i acorde tot ajutorul Andreei. "Nu era constienta, era in coma profunda, post traumatica. Am stabilizat-o, pentru ca avea tensiunea cinci. Ne-am miscat foarte repede in speranta ca nu o vom pierde", a spus Vitalie Betisor, medic la SAJ Vrancea.

Tinara a ajuns in stare de coma la Spitalul Judetean, unde a decedat doua ore mai tirziu. In tot acest timp, parintii au stat la capatiiul ei. "Starea sa era una foarte grava, cu politraumatisme prin cadere de la inaltime si zdrobire, fracturi multiple, traumatism cranian si hemoragie interna, deasupra resurselor terapeutice.

Pacienta a murit dupa citeva ore", ne-a spus Mihail Cirstea, seful sectiei Terapie Intensiva. Parintii fetei veniti la spital au primit cu plinsete vestea ca fata lor se afla in coma si ulterior ca a murit. Printre lacrimi de durere, profesoara Aurora Cojocaru a povestit ultimele minute din viata fiicei sale: "Am fost amindoua sa luam masa la restaurantul Casa Vrinceana, in jurul prinzului.

Dupa ce am terminat, am venit acasa si Andreea s-a apucat de invatat. M-am asezat intr-o camera alaturata, simtind totusi momentul in care a plecat de acasa. Am primit apoi un telefon care m-a anuntat ca fata mea este in stare grava la spital". Nu mult a lipsit ca parintii Andreei sa nu cedeze in momentul in care si-au vazut fata ce era transferata la Terapie Intensiva.

Acestia i-au implorat pe medici, cu mina pe inima, sa le spuna in ce stare este Andreea si daca mai are vreo sansa de supravietuire. Momentul aflarii vestii ca singura lor fiica a murit i-a zdrobit de durere pe cei doi. Cei doi sperau ca tinara sa poata fi transferata cu un elicoper la o clinica din Bucuresti, dar destinul a decis altfel, aseara dupa orele 20.00.

Studenta la ASE

Andreea Siretean a terminat Colegiul National Unirea in anul 2003, profilul matematica-informatica, dupa care a intrat din prima la ASE Bucuresti, la Finante-Banci, facultate pe care a absolvit-o cu brio chiar in aceasta vara.

Profesorii din liceu au caracterizat-o ca pe o eleva de exceptie, din toate punctele de vedere, si nu-si explica ce motive ar fi avut sa recurga la un asemenea gest extrem. Cunoscutii considera ca era destul de matura pentru a trece peste problemele parintilor, care au culminat cu despartirea acestora.

De altfel, tinara se afla in relatii cordiale cu ambii parinti si ieseau adesea impreuna la restaurant. "Andreea a fost eleva mea, i-am fost diriginte din clasa a V-a si pina intr-a XII-a. A fost o eleva exceptionala, cu care m-am inteles de minune. Opt ani a fost in top si in ceea ce priveste cartea si a luat din prima la ASE, cu o medie fantastica.

Nu stiu cum de s-a putut ajunge aici, un asemenea gest nu poate fi explicat", ne-a spus cu tristete in glas fostul diriginte al Andreei, profesorul Dan Popoiu. Se pare ca tinara a recurs la gestul extrem din cauza problemelor personale, dar nimeni nu cunoaste cu adevarat motivul sinuciderii pentru ca nu a fost gasit se pare nici un bilet de adio.

Potrivit unor apropiati ai familiei, se pare ca tinara trecea printr-o perioada mai dificila, pusa de unii pe seama faptului ca absolvirea facultatii a solicitat-o foarte mult si in curind trebuia sa-si sustina examenul de licenta care debuteaza peste putin timp. Dupa examen, Andreea si-ar fi dorit sa se angajeze la sucursala unei banci din Focsani. (C. PALADE, C. STANILA, D. CHIRIAC)