De astazi, brasovenii se pot refugia din fata caniculei in bisericile de orice confesiune din judet. Brasovul este al doilea judet care ia aceasta masura, dupa judetul Braila.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Brasov a decis, ieri, ca toate bisericile sa fie deschise in intervalul orar 10.00 - 19.00, pentru ca oamenii sa se poata adaposti din cauza caniculei. Aceasta decizie a fost luata datorita faptului ca bisericile au in general ziduri groase si in interior se mentine o temperatura in jur de 20 de grade.

De asemenea, Directia Sanitar-Veterinara i-a anuntat pe crescatorii de animale din judet sa fie foarte atenti la comportamentul acestora pe timp de canicula. In situatia unei canicule prelungite exista riscul aparitiei unor boli la efectivele de animale, cum ar fi afectiunile produse de bacilii aflati pe sol, printre care si antraxul

In acelasi timp, consumul unor buruieni, cum ar fi ferigile, pot produce intoxicatii mortale la animale.

Conducerea DSV Brasov le-a recomandat crescatorilor de animale sa limiteze pasunatul doar dupa-amiaza, dar si sa practice pasunatul prin rotatie pe mai multe terenuri.