„Performanta” ii apartine unui copil din Ocna Sibiului, care, imediat ce a fost scapat de sub ochii bunicului, a dat pe gat o sticla de vin. A ajuns apoi la spital in Sibiu, dupa ce canicula i-a venit de hac.

Totul s-a petrecut vineri la amiaza. Familia Berza, oameni in varsta, cu probleme de sanatate, s-a pricopsit cu trei copii in grija, dupa ce mama lor, nora familiei si-a abandonat micutii fara mila acum patru ani. Pentru o paine pe masa, tatal copiilor munceste cu ziua vacar. E tot timpul plecat asa ca bunicii au ramas mama si tata pentru cei trei minori.

Vineri insa bunica a plecat de acasa cu treburi la spitalul din Sibiu. Copiii au ramas cu sotul ei, dar batranul se pare ca i-a scapat de sub observatie. Cand femeia a ajuns acasa nu a mai gasit pe nimeni. A aflat de la vecini ca nepotii ei sunt la terenul de fotbal de langa lacurile sarate.

A mers rapid dupa ei iar cand a ajuns, copilul de sapte ani era lesinat, iar medicii de la Serviciul de Ambulanta ii acordau primul ajutor. "Au fost cu barbatul meu si s-a dus la terenul de fotbal cu mai multi copii si nu stiu cine i-a dat vin sa bea. A intrat in apa si atata stiu”, spune Maria Berza, bunica copilului.

Cand aceasta a ajuns la spital, medicii i-au spus ca micutul a fost la un pas de moarte. "Baietelul a fost adus cu o intoxicatie prin ingestie accidentala de alcool si secundar mai probabil o pneumonie de aspiratie prin imersie prin lacul de la Ocna. Starea

pacientului este stabila. S-au recoltat probele bilologice, inclusiv alcoolemie, proba pe care o vom trimite la Laboratorul Medico Legal pentru determinarea alcoolemiei", spune Corina Cazan, medic la Serviciul de Urgenta al Spitalului de Pediatrie Sibiu, care precizeaza ca micutul este in afara oricarui pericol.

Autoritatile sibiene au demarat o ancheta pentru a stabili daca a fost sau nu vorba despre neglijenta si cine poate fi tras la raspundere pentru acest grav incident.