ANCHETE

Seful Finantelor valcene isi face bloc. Gheorghe Gogarnoiu, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Valcea, prospera pe an ce trece. Are, asa cum ii sade bine unui bugetar de lux, opt terenuri, apartament in Ramnicu Valcea, vila la Bujoreni, casa la Ladesti si in curand isi va ridica un bloc.

Acesta va fi amplasat foarte aproape de centrul Ramnicului, acolo unde terenurile costa o avere, asa cum reiese din proiectul depus spre aprobarea Consiliului Local. Indiscret in Oltenia

Hidroconstructia lasa localnicii fara apa. Mii de suflete din comuna Pestisani sufera de sete datorita hotiei si incompetentei crase cu care conducerile si reprezentantii Hidroconstructia SA si Hidroelectrica SA au executat o lucrare de miliarde de lei.

In ultimele luni, folosind motive diverse, angajatii Hidroconstructia SA au intervenit asupra conductei, care alimenta localitatea, pe care au mutat-o de pe parcursul prevazut in proiect, diminuandu-i grav debitul si punand in pericol sanatatea miilor de suflete din Pestisani.

Totul a fost facut ilegal, fara autorizatii de constructii sau avize din partea proprietarului actual al conductei, in speta Primaria comunei Pestisani, violand dreptul de proprietate si punand in pericol o comunitate intreaga. Impact de Gorj

ECONOMIC

FORD castiga Daewoo Craiova. Oferta tehnica prezentata de compania Ford este consistenta si raspunde cerintelor formulate in caietul de sarcini, a declarat premierul Calin Popescu-Tariceanu la finalul sedintei de Guvern.

El a explicat ca oferta tehnica a firmei Ford prevede o investitie de 675 de milioane de euro, o productie de 300.000 de autoturisme pe an si cresterea numarului de locuri de munca de la 3500 la 7000 - 9.000.

"Imi doresc foarte mult sa realizam un parteneriat cu Ford, un parteneriat in care ambele parti sa aiba de castigat.

Tinand cont de implicatiile pe care le va avea o asemenea investitie asupra economiei romanesti, Guvernul va acorda tot sprijinul partenerilor nostri, in cazul in care vom ajunge sa incheiem o astfel de intelegere", a declarat premierul Tariceanu. Jurnalul de Sud-Vest

Proiect de canalizare intarziat. Proiectul de 70 de milioane de euro pentru canalizarea si apa Craiovei inregistreaza o intarziere-soc.

“Ca urmare a intarzierilor semnalate de Oficiul de Plati si Contractare PHARE in ceea ce priveste derularea contractelor incheiate in cazul celor cinci masuri ISPA din cadrul proiectului privind infrastructura municipala in domeniul alimentarii cu apa, Ministerul Economiei si Finantelor a solicitat Bancii Europene de Investitii extinderea perioadei de acordare a imprumutului si, implicit,

a perioadei de finalizare a proiectului”, se arata intr-un document primit de la Bucuresti. Editie Speciala de Oltenia

Altur Slatina dilueaza Bursa. Valoarea tranzactiilor derulate saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost in scadere cu 10% fata de perioada precedenta, atingand 351,4 milioane de lei, cu o medie zilnica a schimburilor de 70,3 milioane lei.

Lichiditatea a fost ajutata semnificativ de pachete insemnate de la Altur Slatina si Turism, Hoteluri Restaurante Marea Neagra, care au avut o pondere de 45% din totalul schimburilor. Gazeta de Sud

SOCIAL

Oltenia se aprinde. Case, paduri, parcuri nationale si miristi se aprind sub dogoarea soarelui. Un bilant provizoriu arata ca 200 de hectare de padure au ars mocnit cateva zile in Castranova, 50 de hectare de padure s-au mistuit in Bratovoiesti, iar 70 de oameni s-au luptat cu flacarile.

_blank">Editie Speciala de Oltenia

Mizerie oarba. Invinse de mizerie, peste 70 de familii de romi din Severin au parasit locuintele insalubre si de aproape doua luni dorm pe pamant in fata blocului, chiar aproape de centrul orasului.

Oamenii au fost invinsi de mizeria facuta chiar de ei. Romii cresc in apartamente cai si porci, iar ei dorm in aer liber. Gazeta de Sud