In toamna acestui an vor incepe in sfarsit lucrarile la drumul ce leaga municipiul Logoj de Timisoara, precum si la soseaua de centura a orasului de pe Bega. Cel putin asa reiese din urma discutiilor avute de autoritatile judetului cu ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

Totodata, din primavara anului viitor va incepe constructia tronsonului Timisoara - Arad, care face parte din Coridorul IV Paneuropean, care este estimat sa dureze maxim 30 de luni de la demararea proiectului.

Directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, Ioan Malita, a afirmat ca a purtat discutii cu ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, in urma carora acesta din urma l-a asigurat ca la nivelul ministerului exista deja fondurile pentru aceste lucrari.

Si lucrarile la centura de ocolire a municipiului Timisoara, precum si la drumul dintre orasul de pe Bega si Lugoj, vor incepe in toamna acestui an. Proiectele au fost demarate acum cativa ani de o firma greaca, dar contractele au fost reziliate dupa ce s-a dovedit ca societatea respectiva nu a realizat mai nimic din lucrari.

Ulterior a fost organizata o alta licitatie, iar numele firmei castigatoare va fi cunoscut in 20 august.

De asemenea, Compania de Drumuri Nationale a initiat, recent, procedurile de organizare a unei licitatii pentru constructia tronsonului de autostrada dintre Timisoara si Arad, valoarea lucrarilor fiind estimata la o suma de peste 350 de milioane de euro, iar proiectul va fi finantat din fonduri comunitare.