Administrativ

Autostrada Bucuresti-Ploiesti isi modifica traseul. Ministerul Transporturilor a pregatit un proiect de hotarare de guvern, in nota de fundamentare fiind prezentat detaliat traseul autostrazii Bucuresti-Ploiesti, act normativ prin care vor fi transferate ministerului 44 hectare din Snagov, teren aflat in prezent la RA-APPS.

Pe acest teren va fi amplasat centrul de coordonare si intretinere a autostrazii, ale carui constructii presupun, printre altele, demolarea Primariei Barcanesti si a zece case din localitate.

Din punct de vedere administrativ, autostrada va incepe din sectorul 2 al municipiului Bucuresti si se continua pe teritoriul judetelor Ilfov si Prahova. (Romania libera)

Consiliul local Ploiesti ar putea majora pretul gigacaloriei din 1 august, de la 107,5 lei la 272,28 lei fara TVA. Proiectul de hotarare apartine consilierilor PSD Daniel Savu si liberalului Andrei Banu.

Majorarea s-ar putea produce pe fondul unor reglementari consultative, avizate de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN). (HotNews.ro)

Focul deschis, interzis in padurile dambovitene. Pompierii damboviteni au interzis aprinderea focului in zonele impadurite, ca masura preventiva la riscul izbucnirii unor noi incendii. Pana in prezent, pompierii s-au confruntat cu mai multe incendii izbucnite pe terenuri si la locuinte particulare, generate in principal de neglijenta umana.

Conditiile meteorologice au favorizat izbucnireaincendiilor din ultima perioada. Detasamentul de pompieri din Moreni au intreprins,, pe langa activitatile de informare a populatiei cu privire la prevenirea incendiilor, si actiuni de combatere a efectelor caniculei. Ei au efectuat transporturi de apa pentru animale pe raza localitatii Moreni. (HotNews.ro)

Amenajari in comuna Dridu Autoritatile locale au obtinut o finantare guvernamentala de peste 2 miliarde lei. Investitia priveste un camin cultural, o gradinita si reparatii la biserica din localitate. (Impact)

Economic

Fabrica de imbuteliat apa la Comarnic. In centrul orasului Comarnic, a inceput construirea unei fabrici de imbuteliat apa minerala. Firma care construieste aceasta fabrica este concesionara unui izvor de apa situat pe teritoriul administrativ al orasului - Bolovani nr.7 - izvor considerat a avea proprietati minerale deosebite. (Prahova)

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti initiaza agentii economici in obtinerea de fonduri europene. Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) organizeaza in perioada 6-12 septembrie cursul cu tema “Cresterea capacitatii de absorbtie a fondurilor structurale”, cu scopul de a pregati agentii economici pentru accesarea fondurilor europene.

Cursul va aborda tema elaborarii de proiecte in vederea accesarii fondurilor structurale si va prezenta exemple de success din Uniunea Europeana cu privire la implementarea unor astfel de proiecte.

CCIB doreste sa creeze atat mijloacele necesare pentru elaborarea documentatiei proiectelor, cat si transmiterea de cunostinte si formarea de abilitati in vederea unei absorbtii cat mai bune a banilor europeni. (HotNews.ro)