Administrativ

Mii de hectare de teren vor fi impadurite in judetul Iasi. Pe fondul schimbarilor climatice din ultima perioada de timp si a intensului proces de desertificare,

Directia Silvica Iasi va porni in 2008, un amplu proiect de impadurire pe cateva mii de hectare de teren. In prezent, judetul Iasi are o suprafata impadurita de circa 85.000 de hectare, adica numai 16 la suta din suprafata judetului este impadurita.

Pentru a impaduri un hectar de teren degradat trebuie facuta o investitie de cel putin 20 milioane lei (2.000 RON). Pana cand padurea ajunge la maturitate cheltuielile de intretinere se ridica la circa 100 milioane lei (10.000 RON). (Ziua de Iasi)

Amenajarea de spatii verzi, obligatorie pentru obtinerea autorizatiei de constructie la Suceava. Printr-un proiect de Consiliu Local, ce va fi discutat luna aceasta, nici o constructie nu va mai putea fi ridicata fara ca proprietarii sa nu amenajeze si spatii verzi aferente acesteia

Pentru un bloc cu 20 de apartamente a cate doua camere, spatiul verde aferent trebuie sa fie de 80 de metri patrati. (Monitorul de Suceava)

Economic

CET Iasi face primul pas spre privatizare. Astazi va avea loc o licitatie pentru stabilirea unei firme care sa asigure consultanta pentru atragerea de capital privat in vederea retehnologizarii si modernizarii furnizorului de agent termic iesean.

De concesionarea activitatii CET s-au aratat interesate de altfel pina acum E.ON Moldova si Global International 2000, firma care anul trecut a adus huila energetica la Iasi. (Ziarul de Iasi)

Explozie de spatii comerciale in Suceava. Numarul de spatii comerciale din municipiul Suceava va cunoaste, in urmatorii ani, o dinamica fara precedent, datorata, in primul rand, constructiei de noi complexuri comerciale.

Principalele locatii care vor dinamiza activitatea comerciala din Suceava sunt Centrul Comercial Bucovina, Iulius Mall si complexul comercial Galeria.

Primul este construit pe o parte din fostul combinat de prelucrare a lemnului, si este preconizat a se termina pana in vara anului viitor. El include un magazin Baumax, un hipermarket Carrefour, doua show-room-uri ale celor de la Mobexpert si Media Galaxy, precum si o galerie comerciala.

Suprafata desfasurata pe care se vor amenaja va fi de peste 50.800 de metri patrati. (Obiectiv de Suceava)