ANCHETE

Scandal cu tenta penala la Universitatea de Vest. Prodecanul Facultatii de stiinte Politice din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara s-a ales cu o plangere penala pe numele sau, depusa de unul dintre profesorii institutiei de invatamant.

Mai precis, lect. dr. Aurelia Maris este acuzata de abuz in serviciu de conferentiarul universitar Vasile Docea. Acesta sustine ca aceasta face parte din Comisiea de Etica de la nivelul universitatii, numita sa-l ancheteze pe profesor in cazul in urma unui articol pe care l-a publicat in buletinul Grupului deReforma Universitara (GRU).

Romania Libera

ADMINISTRATIV

Seminar donat Primariei Caransebes. Episcopia Caransebes a decis sa doneze Primariei din municipiul de pe Timis si Sebes imobilul in care isi desfasoara la ora actuala activitatea Seminarul Teologic Ioan Popasu din localitate.

Hotararea a fost luata in cadrul sedintei Consiliului Eparhial desfasurata la inceputul lunii iulie. 24 de Ore Resitene

Ferma inchisa de inspectorii sanitar-veterinari. O ferma de pasari din judetul Arad a fost amendata si s-a luat masura suspendarii activitatii in urma unui control efectuat de Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

Inspectorii au descoperit ca societatea Avicola SA nereguli legate de asigurarea biosecuritatii, neutilizarea filtrelor sanitar veterinare, neefectuarea testelor de sanatate dupa efectuarea dezinfectiilor, precum si gestionarea necorespunzatoare a dezinfectantelor.

De asemenea, alte doua ferme au fost amendate, tot din cauza neregulilor descoperite de echipele de control. Arad Online

ECONOMIE

Afaceri italiene pe pamant romanesc. O treime din pamantul arabil din Timis apartine italienilor, care au cumparat teren si si-au dezvoltat aici ferme ultramoderne.

Potrivit Barbarei Tarullo, atasatul comercial al Consulatului Italian de la Timisoara, „180.000 de hectare de terenuri agricole apartin investitorilor italieni”. Suprafata reprezinta 30% din totalul suprafetei arabile din Timis, cifrata la aproximativ 530.000 de hectare.

Motivatia acestor investitii o constituie faptul ca pamantul este de foarte buna calitate, iar strainii l-au achizitionat la preturi foarte mici. EvZ

SANATATE

470.000 de euro pentru Sectia de Pneumologie. Alesii locali timisoreni vor trebui sa decida, in sedinta de la finele acestei luni, viitorul spitalului unde sunt tratati bolnavii din Timis care sufera de afectiuni la plamani. Ziua de Vest

Medici fara salarii. Aproape toti medicii care lucreaza in cadrul Spitalului privat din orasul Chisineu-Cris nu au salarii. Si asta, deoarece ei au incheiat contracte de prestari de servicii cu institutia medicale, acestia avand cabinete medicale individuale in cadrul spitalului.

Arad Online

SPORT

Tabara de arte martiale. Mai multi timisoreni participa la o tabara de arte martiale, organizata la mai putin de 50 de kilometri de municipiul Timisoara.

La antrenamentele sustinute de prima femeie din tara care preda Wing Tsun, Adel Gyuritza, iau parte 13 timisoreni si o fata din Budapesta.

Tabara are loc pentru al doilea an consecutiv, iar participantii sunt supusi unui program destul de drastic: trezirea se face la ora 7, dupa care se alearga prin padure, sunt trei antrenamente pe zi, nu se fumeaza si nu se consuma alcool.Timis Online