Doua corturi de prim ajutor si o cismea amplasate in aceeasi zona a orasului, asa a considerat Primaria Campina sa lupte impotriva caniculei. In conditiile in care in oras s-au inregistrat timp de patru zile consecutiv temperaturi, la ora pranzului, de 38 de grade la umbra, autoritatile locale nu s-au sinchisit sa sara in ajutorul oamenilor.

Primul cort unde se oferea asistenta medicala si apa de la un singur dozator a fost amplasat in apropierea pietei. Din pacate, aici primul ajutor era asigurat de elevii unei scoli sanitare particulare si nu de personal autorizat si numai pana la orele 14.00.

Celalalt punct, ascuns de ochii lumii, a fost amplasat in holul Colegiului National Nicolae Grigorescu, unde asistenta era asigurata de personalul Spitalului Municipal. Din pacate, foarte putine persoane stiau de existenta acestui punct de prim ajutor. Ca sa nu li se reproseze indiferenta fata de localnici, Primaria a montat si o cismea, culmea la doi pasi de corturile de prim ajutor.

Toate aceste masuri, dealtfel absolut infime pentru necesitatile unui municipiu cu 40.000 de locuitori, au fost luate abia luni dimineata. Indiferenta primarilor a fost atat de evidenta incat, cea mai calduroasa zi inregistrata vreodata la Campina, si-au petrecut-o in sediul Primariei intr-o sedinta interminabila, la adapostul aerului conditionat.

Nici primarul Horia Tiseanu si nici viceprimarul Eduard Milu nu s-au sinchist sa raspunda la telefon pentru a oferi ionformatii despre situatia critica in care se afla orasul. Nici la Serviciul de Ambulanta Campina situatia nu este mai „sanatoasa”.

Un singur medic si trei asistente asigura zilnic urgentele medicale pentru 40.000 de persoane, in conditiile in care ambulanta este solicitata din ora in ora. Numai in weekend si in prima parte a zile de luni au fost inregistrate aproximativ 20 de cazuri de lipotimii, in general persoane in varsta.