Consiliul Concurentei spune lucrurilor pe nume intr-un raspuns pe care-l da sesizarii pe aceasta tema a deputatului de Vrancea al Partidului Liberal Democrat, Corneliu Momanu, afirmind transant ca respectiva asociere prezinta simptomele unei incalcari goroslane a legilor in vigore privind la libera concurenta intr-o economie de piata.

"Consideram ca alegerea directa a SC BP Office&Service SRL pentru aceasta asociere, fara crearea cadrului favorabil unei competitii deschise, transparente si nediscriminatorii referitoare la selectia agentului economic partener pentru realizarea infrastructurii publice subterane de telecomunicatii in municipiul Focsani, este susceptibila a incalca prevederile art. 9 din Legea Concurentei nr.

21/1996". Faptul ca pus in fata unor astfel de evidente primarul Decebal Bacinschi o face in continuare pe nevinovatul si nestitorul, nu-i de mirare.

El este nimeni altul decit artizanul introducerii smecheresti pe usa din dos pe ordinea de zi a sedintei Consiliul Local Focsani din 29 mai 2007 a jenantei coterii si cel care inchide in continuare ochii la incalcarea grava a unei hotariri judecatoresti.

Lasind, asa cum ati putut constata din fotografiile facute de reporterii nostri si publicate in editia de ieri a Ziarului de Vrancea, societatea cu spate transpartinic sa-si realizeze bine-mersi infrastructura subterana cuplata cu lucrarile de reparatii derulate pe strazile municipiului numarul unu din Vrancea, desi justitia a stabilit ca acest lucru este ilegal.

Daca la toate acestea adaugam si schimbarea pozitiei filialei PD din judet devenita din nou, cum am aflat incepind de joia trecuta, sutinatoare a discutabilei asocieri dar si tacerea sugestiva in legatura cu acelasi subiect a celei a PNL, nu putem ajunge decit la o concluzie care nu-i prima data verificata pe aceste meleaguri.

In Vrancea afacerile ce au la baza calcarea in picioare a legilor capata, de regula, accente transpartinice.

P.S. Solicitarea deputatului PLD Corneliu Momanu adresata Consiliului Concrentei joaca rolul exceptiei care intareste regula.