Ieri dimineata, Primaria Ploiesti a oganizat licitatia publica pentru construirea sediului Primariei de pe Bulevardul Independentei, pe amplasamentul fostului sediu al SNP Petrom. La start s-au prezentat mai multe firme, dar numai patru au depus si oferta financiara.

Astfel, intr-o saptamana, autoritatile locale vor trebui sa aleaga dintre SC Baupartner SRL Ploiesti, SC Urban Electric SRL Ploiesti, Proconstruct SRL Ploiesti si Cancas SA Buzau.

Muncipalitatea spera ca intr-un timp foarte scurt de la finalizarea licitatiei sa inceapa construirea cladirii, fiind cunoscut faptul ca de zeci de ani Primaria Ploiesti este chiriasa Consiliului Judetean Prahova in Palatul Administrativ.

Noul sediu va incerca sa se incadreze in planul urbanistic cu mai multe cladiri construite la inceputul secolului trecut, dar si cu o constructie noua, cu o arhitectura moderna. Aceasta va avea o parcare subterana cu aproape 100 de locuri si trei etaje.

Mai multe sali de conferinta, spatii pentru comisiile de specialitate ale Consiliului Local Ploiesti, sala de audiente, puncte de informare computerizata, birou de taxe si impozite, dar si o sala de mese pentru angajati, cu o capacitate de 70 de persoane cu servire in regim catering vor fi toate adapostite de noul sediu care se va evidentia prin finisaje exterioare de calitate superioara