Canicula a lasat aproape fara apa judetul Olt, singura solutie pentru rezolvarea problemei fiind acum forarea unor puturi la mare adancime. Mai mult, apa din fantani nu mai poate fi consumata deoarece concentratia de nitriti si nitrati a crescut si pune in pericol sanatatea celor care o beau.

Pentru a rezolva problema apei, autoritatile au decis ca mai multe sate din judet sa duca apa cu cisternele. Aici, oamenii sunt disperati dupa ce apa din fantani a secat complet. Este vorba de localitatile Creti, Poboru, Cornatelu si Albesti.

De asemenea, debitele raurilor si a paraurilor din judet a scazut dramatic, iar pericolul planeaza atat asupra oamenilor, cat si a animalelor. In 80 de localitati, specialistii Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) au facut analiza apei din fantanile publice, iar rezultatele au aratat ca apa nu mai poate fi consumata.

Aproape de o criza a apei, autoritatile s-au intalnit, ieri, la Prefectura pentru a gasi solutii. Una dintre cele mai bun variante este forarea de puturi la mare adancime. Prefectul Octavian Popescu a spus ca va discuta la nivelul Ministerul Mediului pentru a primi sprijin in rezolvarea gravei probleme.