Fanii echipei CSU Sibiu vor avea de trecut un hop mult mai dificil decat cel stabilit initial, dupa ce un liceu britanic a jucat baschet timp de 72 de ore.

Obiectiv nou. Cel mai lung meci de baschet din istorie va trebui sa dureze mai mult de 72 de ore, cum s-a stabilit de la bun inceput. In 16 iulie, 24 de elevi ai liceului Holy Trinity au incheiat un maraton baschetbalistic de 72 de ore, exact cate isi propusesera si fanii echipei CSU. Asadar, cel mai lung meci din istorie va dura peste 72 de ore.

Anterior recordului stabilit de britanici, cel mai lung meci de baschet durase 60 de ore si 3 secunde si fusese stabilit de tineri japonezi din localitatea Myazaki. Elevii din localitatea britanica Crawley, West Sussex s-au impartit in doua echipe de cate 12 oameni, formate din jucatori cu varste cuprinse intre 14 si 20 de ani.

Echipele au schimbat liniile ca la hochei, intrand dintr-un foc cate 6 jucatori in teren pentru o ora in timpul zilei si pentru doua in timpul noptii. Tentativa lor reusita de a dobori actualul record nu a ramas fara urmari grave. Unul dintre tinerii jucatori si-a fracturat glezna, multi au suferit de sangerari nazale si de probleme aparute pe fondul epuizarii excesive.

Desi au inceput recordul intr-o zi considerata cu ghinion, vineri, 13 iulie, cei 24 au reusit sa duca la bun sfarsit meciul, care s-a incheiat pe data de 16 iulie. Echipele s-au numit sugestiv Tigrii si Tornadele.

Elevi, parinti, profesori si spectatori au participat cu ocazia acestui meci si la o strangere de fonduri, care vor fi donate organizatiei de „Olive Tree Cancer Support Centre”. Recordul s-a desfasurat in sala liceului Holy Trinity din Crawley, West Sussex.