Mizerie, grupuri sociale insuficiente si podele distruse. Conditii insalubre pentru o vacanta decenta a copiiilor. Cu aceasta oferta erau intampinati adolescentii in tabara de copii de la Rusciori. Tocmai de aceea inspectorii OPC au decis inchiderea acesteia, pana la remedierea problemelor.

Inspectorii OPC au luat la puricat fiecare tabara scoala pentru a face verificari amanuntite, in urma scandalurilor iscate pe urma controalelor desfasurate in taberele din Costinesti.

Prapad la Rusciori

Saptamana trecuta inspectorii OPC au plecat pe teren si nu mare le-a fost mirarea cand au ajuns in tabara de la Rusciori, tabara ce apartine unei organizatii non-profit. Aici, 35 de elevi incercau sa petreaca o mini vacanta pe cinste, dar in conditii greu de neimaginat. Mizeria era la ea acasa, podeaua lipsea din loc in loc, incaperile erau nezugravite iar la grupurile sociale neigienizate.

Tocmai de aceea, copiii au fost trimisi acasa iar tabara a fost inchisa. „Am dat amenda in valoare de 1500 de lei vechi si am cerut inchiderea temporara pana la remedierea tuturor deficientelor”, spune directorul OPC Sibiu Ilie Mitea.

La Paltinis, din nou probleme

Una dintre taberele, particulare de data aceasta, de la Paltinis, arata si acum exact ca acum doi ani. Si atunci si anul trecut au fosat amendati la sange de oamenii legii pentru aceleasi deficiente depistate: mizerie, conditii inumane de cazare, bai pline de igrasie si lista poate continua. Anul acesta situatia este aproape trasa la indigo cu cele din anii precedenti.

Patronii nu au putut sta cu lacatul pe usa si nici nu au putut face reparatii capitale asa ca, si in 2007, tinerii care vor sa se cazeze la cabana de langa partie au parte de conditii deloc igienice. Asa se face ca oamenii legii au ajung in control si in acest loc. Au gasit mizeria de nedescris iar apoi au amendat patronul pentru lipsa de interes pe care o manifesta fata de clienti.

A primit si anul acesta amenda de 1500 de lei dar directorul OPC Sibiu spune ca lucurile nu pot ramane asa. „Eu nu am participat personal la acel control, dar din ce am aflat am inteles ca a fost data o amenda de 1500 de lei. O sa fie si inchisa temporar unitatea pana la remedierea tuturor deficientelor.

In momentul controlului se pare ca nu erau copii cazati aici”, mai spune Ilie Mitea.

Restul sunt ok

Taberele pentru copii din judet nu sunt insa toate in aceeasi situatie. Au fost controlate si celelelte locuri de cazare pentru elevi din Paltinis si Ocna Sibiului iar acolo situatia nu este deloc grava. Cu toate acestea, sustin inspectorii OPC Sibiu, Ocna Sibiului, in special lacurile sarate din localitate vor ramane in atentia stricta a institutiei lor.

Si asta datorita numarului mare de turisti care merg acolo si faptului ca nici anul acesta lucrarile de reamenajare nu s-au facut ca la carte.