Administrativ

Control funciar de la Prefectura la Primaria Bacau . Prefectura a luat la puricat dosarele pe fond funciar de la Primaria Bacau.

Controlul a inceput saptamana trecuta si are ca obiectiv verificarea dosarelor pe legea 247/2005 si a celor pe legea 10/2001.

La administratia bacauana sunt depuse la ora actuala 1112 cereri de retrocedare pe legea 247 si 1611 pe legea 10. (Informatia Bacau)

Sensurile unice vor creste numarul de parcari din Suceava. Primaria Suceava cauta solutii pentru rezolvarea lipsei acute de locuri de parcare din municipiu.

Primaria va institui sensuri unice pe cinci strazi din cartierul Burdujeni, unde se va putea parca longitudinal. (Monitorul de Suceava)

Esplanada pietonala in centrul Pascaniului Incepand de luni, autoritatile locale din Pascani au blocat traficul auto prin centrul orasului instaland mai multe bariere. Primarul Neculai Ratoi a anuntat ca blocarea centrului orasului, motivata de canicula din ultima vreme, este definitiva. Edilul PSD-ist vrea sa amenajeze, in locul celor doua benzi de circulatie, o esplanada pietonala.

Evenimentul Zilei

Noii oraseni nu mai vor sa li se spuna "tarani" Primarii celor opt orase infiintate acum trei ani in judetul Suceava nu sunt de acord ca localitatile lor sa revina la fostul statut de comuna. Evenimentul Zilei

Contac spera intr-o rectificare bugetara Tot mai multe primarii acuza lipsa banilor. Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Constantin Contac sustine ca solutia de moment ar fi reprezentata de modificarea pe capitole bugetare in sensul acoperirii golurilor. Jurnalul de Botosani

Economic

SIF Moldova si-a numit comitetul de audit . Administratia SIF Moldova a anuntat infiintarea, in sedinta din data de 13 iulie 2007, a Comitetului de audit in cadrul CA, conform Legii 31/1990 modificata de Legea 441/2006 si Ordonanta 82/2007, art 1402.

Privitor la componenta acestuia, conducerea SIF Moldova a precizat ca respectivul comitet de audit este format din administratorii neexecutivi Bontas Dumitru, Chelu Catalin Constantin, Doros Liviu Claudiu si Serbu Dorel.

Aceasta raportare este transmisa in sistemul de supraveghere prin raportari al CNVM si sistemul electronic al BVB. (Informatia Bacaului)

CET Iasi, falimentata cu premeditare?. sindicalistii de la CET ii acuza pe primarul Gheorghe Nichita, pe directorul tehnic al Primariei, Mihai Chirica, si pe directorul CET, Dorin Ivana, ca au mintit Consiliul Local Iasi ca sa aprobe cheltuirea a 700 de mii lei pentru consultanta, in vederea atragerii de capital privat. (Flacara Iasiului)

Vin turcii! Firma Inter-Doga, care lucreaza la ridicarea mai multor blocuri in Tatarasi, a angajat recent 44 de muncitori din Turcia. Treptat numarul acestora va urca pina la 300 iar in perioadele de virf ar putea ajunge pina la 1.000 de persoane.

Decizia firmei turce de a apela la muncitori din tara natala a fost determinata de lipsa acuta de forta de munca specializata de pe piata locala. Ziarul de Iasi

Eveniment

Interogatorii penibile Altruismul unora dintre nemtenii care vor sa doneze singe risca sa fie descurajat de un un set de intrebari cuprinse intr-un chestionar la care trebuie sa raspunda cind se prezinta la Centrul de Transfuzie Sanguina (CTS) Neamt, parte dintre acestea fiind de-a dreptul penibile.

Chestionarul cuprinde mai multe intrebari indiscrete legate de viata intima a donatorului si a partenerului : „In ultimele 12 luni ati avut contact sexual cu un partener cu hepatita sau HIV pozitiv, cu un partener care se drogheaza, cu un partener care este platit pentru sex sau cu parteneri multipli? Monitorul de Neamt

Palasul, sub lupa lui Ion Iliescu Fostul sef al statului, Ion Iliescu, a fost invitat recent de o organizatie neguvernamentala din Iasi sa ia apararea zonei istorice din jurul Palatului Culturii. Invitatia, lansata de Asociatia Comunicare Sociala, facea trimitere la participarea sa la recenta actiune de salvare a parcului Bordei din Capitala.

Evenimentul Zilei

Medicii solicita decretarea starii de urgenta Directorul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS), dr. Iulian Serban, intentioneaza sa solicite Guvernului decretarea starii de urgenta pentru judetul Iasi, deoarece in urma statisticilor efectuate s-a constatat ca aproximativ jumatate din populatie este bolnava.

Pe primele sase luni ale acestui an, 260 mii de ieseni au cerut cel putin o reteta compensata. Ziua de Iasi

Smecherul de la DNA In justitia ieseana a fost inregistrata o noua ciudatenie cum rar se poate petrece - procurorul Corneliu Marian Gheorghita este si avocat. Lui Gheorghita i-a fost aprobata cerere de intrare in avocatura fara examen, cu un an si jumatate inainte de a fi pensionat. Ziua de Iasi

Spitalul de Pediatrie a cerut 400 aparate de aer conditionat Sub presiunea caniculei, in Spitalul Judetean de Urgenta au fost montate aparate de aer conditionat in mai multe sectii „fierbinti“. Ieri, de exemplu, la Unitatea de Primire Urgente au fost instalate in cele trei cabinete si in stationarul unde sunt tinuti sub supraveghere bolnavii.

In tot spitalul acum sunt 48 de aparate puse in diverse locuri, precum sali de operatie, sali de nastere, saloane, holuri etc.. Desteptarea