Spitalul Munincipal din Campina ramane in continuare o fortareata de netrecut. Desi medicii, asistentele si pacientii se vaita din cauza temperaturilor extrem de mari din saloane si chair din blocurile operatorii, conducerea spitalului nu vrea sa recunoasca acest lucru.

Ba mai mult, refuza cu incapatanare sa masoare temperatura din saloane pe motiv ca nu au termometre in spital si refuza montarea catorva aparate de aer conditionat.

In conditiile in care Campina este in plina canicula, Spitalul refuza nejustificat doua aparate de aer conditionat oferite de un sponsor local, prin intermediul ziarului nostru. „Nu stiu ce temperatura este in spital. Nici macar n-am termomteru sa o masor. E cald, dar pacientii suporta bine. Ii hidratam, am camuflat geamurile.

In blocul operator de la Ginecologie nu sunt inregistrate temperaturi ridicate pentru ca sala este ferita de soare. Nici la sectia de neonatologie nu e grava situatia. Beblusii sunt hidratati cu ceaiuri si ii asezam in saloanele unde nu bate soarele tot timpul.

Nici un medic nu s-a imbolnavit pana acum din cauza caldurii” a declarat Emilia Rotaru, director de ingrijiri a spitalului si purtator de cuvant.

Atitudinea directorului de ingrijiri este cel putin curioasa atata vreme cat chirurgii care nu beneficiaza de aer conditionat nici in blocul operator si nici in cabinet sustin cu tarie ca in spital, in zilele de canicula s-a facut munca de spartan. Cel mai grav este la sectia de pediatrie, situata la ultimul etaj al cladirii.

Conform masuratorilor facute de noi, temperatura pe hol, la ultimul etaj, depasea 37 de grade Celsius, ieri la ora 14.00.