"In cazul spatiilor de joaca din municipiul Ploiesti, exploatatorul acestora, Primaria, nu detine autorizatii de functionare. Aceasta inseamna ca parcurile de joaca nu sunt sigure pentru copii. Pentru aceasta deficienta am sanctionat Primaria Ploiesti cu amenda in valoare de 3000 de lei”, ne-a declarat Victoria Balaban, director adjunct OJPC Prahova.

Potrivit inspectorilor OJPC, in cazul locurilor de joaca din municipiul Campina au fost constatet mai multe nereguli, inclusiv lipsa panourilor pentru informarea consumatorilor la intrarea in spatiile de joaca. Pentru aceste deficiente, Primaria Campina a fost si ea amendata tot cu 3.000 de lei.

Intorcandu-ne la Ploiesti, trebuie mentionat faptul ca in incercarea de a amplasa cel putin un loc de joaca in fiecare cartier sau zona mai populata, ADPP Ploiesti a ajuns in punctul de a nu mai pune siguranta si sanatatea copiilor pe primul loc. Astfel, locurile de joaca pot fi gasite si langa ghenele de gunoi (strada Lacul Balea-cartier Vest), dar si foarte aproape de strada (str.

Eremia Grigorescu). Mai mult, desi directorul ADPP, Ionut Ionescu ne-a asigurat ca aceste spatii au primit autorizatie de la ISCIR, locurile de joaca sunt periculoase pentru copii. Toboganele si leaganele nu au si covoare cauciucate asa cum prevad normele europene, iar leaganele nu sunt sigure pentru cei mici.

Cu toate ca, pana sunt furate, exista placute cu grupa de varsta potrivita pentru leagane sau balansoare, de cele mai multe ori, nu exista in fapt nici o delimitare, prin bare de protectie pentru cei mai mici sau o anumita distanta de la sol pentru cei mai mari.

Vandalii sunt de vina

"Stiu de amenda si nu pot comenta prea mult. Bine ca organele statului isi fac datoria si ca Primaria trebuie tratata ca oricare alta institutie. Problema este insa, ca nici macar nu sunt finalizate si locurile de joaca sunt si vandalizate. Asa nu se vor autoriza niciodata.

Normele UE sunt foarte drastice si locurile de joaca, acolo unde exista, pentru ca sunt si multi copii care raman fara, trebuie reabilitate sau refacute total. Paza este necesara, dar, din pacate, oamenii buni pleaca din Politia Comunitara”, ne-a declarat viceprimarul Ploiestiului, Radu Socoleanu..