e motiv ca lipseste documentatia necesara, desi raportul de specialitate arata ca proiectul ar aduce numai beneficii ploiestenilor, consilierii locali il amana de doua sedinte.

Nici marti, in cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local, alesii nu au dat curs analizarii proiectului, ci s-au cramponat de probleme ca aprobarea unui PUZ pe care era adresa gresita sau predarea cu mare pompa a laptopurilor prea scumpe.

Investitie de 11 milioane de euro

Desi Ploiestiul este deficitar atat la capitolul asistenta sociala pentru batrani, cat si la ingrijiri medicale pentru copii, doar Spitalul de Pediatrie si o policlinica nefiind suficiente pentru numarul din ce in ce mai mare de minori,

centrul de diagnostic, asistenta sociala si tratament care s-ar putea construi pe str. Cosminelor nu reprezinta o prioritate in Consiliu local. ホn fapt, in asocierea cu SC Asmedica International SRL, Primaria Ploiesti vine numai cu terenul, in suprafata de 7.315 mp, situat pe strada Cosminelor nr.11 A, in Ploiesti, dar are o multime de avantaje.

Centrul va cuprinde pe langa centrul de diagnosticare si tratament pentru adulti cu acces prioritar, gratuit sau cu tarif redus, dupa caz, al pensionarilor, persoanelor cu handicap, persoanelor fara venituri sau cu venituri mici si un centru similar pentru copiii, dar si un camin de batrani realizat la standarde moderne. Investitia este estimata a se ridica la 11 milioane de euro.

Asocierea presupune si realizarea a peste 200 de locuri de munca, prioritari fiind ploiestenii, beneficiari de ajutor social. ホn plus, firma respectiva va plati si o redeventa lunara Consiliului Local Ploiesti, dar va depune si varsaminte la bugetul local, asa cum prevede legea.

Mai mult, in afara centrului de diagnosticare si a caminului pentru batrani, asocierea mai presupune si sponsorizarea unor actiuni culturale si sportive la Ploiesti, cu 1.000 de euro, lunar, reprezentand o cota parte din veniturile sale realizate.

Contract neclar

Prin serviciile oferite, obiectivul va fi primul de acest gen in Ploiesti si va cuprinde clinica pentru adulti, laborator, pavilion pentru imagistica, clinica de pediatrie, centru cazari sociale pentru batrani, receptia si parcari atat pentru salvari, cat si pentru personalul medical si pentru clienti.

La recomandarea serviciului de asistenta sociala, vor fi asigurate servicii gratuite pentru 20% din totalul beneficiarilor si tarif redus pentru 30% din totalul beneficiarilor de servicii medicale pentru diagnosticare, tratament ambulatoriu, control medical periodic la cerere, examene medicale.

Despre motivele retragerii a incercat sa ne lamureasca consilierul PD, Paul Palas: „Sunt de acord ca ploiestenii au nevoie de un asa centru, dar nu ne putem arunca cu capul inainte. ホn contractul cu firma respectiva se face mentiune ca rezilierea are loc in anumite conditii. Care sunt cam neclare.

Daca nu se face nimic, s-ar putea ca, aproband contractul, sa ramanem prizonierii acestui act. Avem deja doua experiente in acest sens. Si acum si data trecuta, proiectul a fost retras de catre initiator, adica de catre primar”.

Pana cand investitorul isi va dovedi seriozitatea sau pana cand municipalitatea va alege sa bage bani si in sanatate si asistenta sociala, nu numai in borduri si-n piste de biciclete, batranii Ploiestiului sunt cazati cate trei luni pe la Boldesti Scaieni, iar parintii iau drumul Capitalei pentru sanatatea copiiilor lor.