Eveniment

Restrictia de circulatie ramane valabila doar pentru DN1. Incepand de astazi, dat fiind faptul ca a fost ridicata avertizarea pentru cod portocaliu, in Prahova nu mai sunt valabile restrictiile de circulatie pe drumurile publice.

Dupa cum ne-a declarat Valerian Manta - seful Sectiei Drumuri Nationale Ploiesti, "deocamdata, pe drumurile din Prahova ramane valabila numai restrictia de circulatie pentru DN1 a autovehiculelor cu masa totala autorizata mai mare de 7,5 tone.

Concret, pe acest tronson, camioanele vor avea voie sa circule numai in intervalul orar 22,00-6,00. In rest, pe celelalte drumuri nationale nu sunt probleme". (Prahova)

Devierea transportului local in Campina nemultumeste cetatenii . O hotarare a Consiliului Local Campina, ca o samanta de scandal, incinge spiritele localnicilor (si ale unor transportatori judeteni) mai tare decat seceta care topeste Romania de cateva saptamani incoace.

Nu se stie foarte bine de ce (zice-se ca la plangerile si reclamatiile mai multor localnici care locuiesc pe Bulevardul Carol I, nemultumiti de zgomotul produs de traficul rutier prin zona centrala),

alesii locali au hotarat, recent, ca pe principala artera a municipiului sa treaca numai microbuzele care transporta calatorii pe ruta Gara-Banesti. (Prahova)

Administrativ

D.S.V.S.A. Teleorman dispune masuri de reducere a efectelor caniculei asupra animalelor. In scopul reducerii efectelor temperaturilor ridi¬cate, din aceasta perioada, Directia Sanitar Veteri¬na¬ra si pentru Siguranta Alimentelor Teleorman a dispus unele masuri, obiectivul acestora fiind pro¬tectia sanatatii si bunastarii animalelor.

Responsabili de punerea in practica a masurilor de reducere a efectelor caniculei asupra sanatatii animalelor sunt autoritatea competenta veterinara, proprietarii si detinatorii de animale, dar si alte structuri administrative si private. (Gazeta de Teleorman)

Pentru ca redau proprietarilor atelajele hipo, primarii pot fi acuzati de abuz in serviciu . In cadrul intalnirii Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) din Calarasi de ieri, 25 iulie, una dintre problemele dezbatute a fost aceea a atelajelor hipo ce inca mai circula pe drumurile municipale si nationale.

Aceasta problema va fi dezbatuta mai larg astazi, 26 iulie, la intalnirea organizata cu primarii din judet la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Calarasi.

La sedinta ATOP, reprezentantii politiei si-au exprihat nemultumirea cu privire la faptul ca, desi ei sanctioneaza conducatorii acestor carute si le confisca atelajele hipo, dupa care le directioneaza catre consiliile locale, primarii, de cele mai multe ori, le inapoiaza proprietarilor.

Comisarul-sef Ionel Costache, seful Serviciului Politiei Rutiere Calarasi, si-a exprimat aceasta nemultumire, declarand ca "noi am facut eforturi de a confisca carutele, dar constatam ca multe se reintorc in trafic". (Observator de Calarasi)

Economic

Creditele acordate populatiei si fermelor au crescut in luna iunie. In luna iunie, a anului curent, creditele acordate po¬pulatiei si fermelor au crescut cu 2,4%, fata de luna precedenta.

Suma la care se ridica imprumuturile acor¬date pe luna iunie este de 109,03 miliarde lei (34,79 mi¬liarde euro), cel mai mare avans fiind inregistrat de imprumuturile in valuta acordate populatiei. (Gazeta de Teleorman)

Peste 100 de societati au datorii la Fondul de asigurari de sanatate . La finele primului trimestru al acestui an, la nivelul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Calarasi erau inregistrate 109 societati cu datorii catre Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate. Valoarea totala a datoriei se ridica la suma de 2.482.477 de lei.

Din aceasta suma, 1.734.886 de lei reprezinta contributia lunara de 7% datorata de catre angajator Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, iar restul de 747.591 de lei reprezinta cei 6,5% datorati de angajati. (Observator de Calarasi)

SOCIAL

Mii de someri in Arges. In judetul Arges exista nu mai putin de 14.000 de someri la aceasta data. Informatia a fost facuta publica de reprezentantii Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca.

Potrivit AJOFM, majoritatea persoanelor fara un loc de munca sunt cele cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani si mai mult de jumatate sunt barbati. Arges Media

Izvoare contaminate la Pitesti. Ultimul control efectuat de specialisti la izvoarele din municipiul Pitesti au scos la iveala faptul ca apa nu este tocmai buna de baut.

Se pare ca aceasta contine anumite bacterii care pun in pericol sanatatea consumatorilor. Autoritatile urmeaza sa stabilieasca daca vor inchide sau nu cateva dintre aceste izvoare cu probleme. Arges Media

Fostul sef al ISJ Arges se pregateste de proces. Fostul sef al Inspectoratului Scolar Arges, Gabriel Bratu, care a fost demis recent de la sefia institutiei, este decis sa apeleze la Justitie pentru a ataca ordinul Ministerului Educatiei prin care a fost inlaturat din functie.

El este de parere ca in spatele demiterii sale stau interese de ordin politic, fiind convins ca masura a fost luata din cauza ca el este membru PD. Mai mult, acesta sustine ca in momentul demiterii sale nu i s-a reprosat nimic concret. Mai mult, el a completat ca activitatea sa din fruntea ISJ a fost calificata chiar buna, cu putin timp inainte de demitere. Arges Media