Discutiile interminabile despre starea turismului, purtate la nivel central nu-si au rostul, a aratat edilul sef al municipiului Constanta, Radu Mazare, in conditiile in care „nu se doreste sa se faca turism”.

Mai mult, primarul Constantei este de parere ca Ministerul Mediului este intesat cu „tampiti”, in vreme ce guvernantii „bocesc ca niste babe ca toti turistii pleaca in Bulgaria”.

Afirmatia lui Mazare vine in contextul in care reprezentantii Ministerului Mediului au refuzat, pentru a doua oara, sa acorde administratiei locale constantene avizul de mediu pentru construirea soselei de coasta.

Construirea soselei de coasta a fost prevazuta in planul local de dezvoltare a municipiului, prin care se vizeaza cresterea atractivitatii turismului si a fost finatat de ONU.

Totodata, dupa cum a subliniat primarul Radu Mazare, in cadrul conferintei de presa organizate ieri, chiar si in master-planul privind dezvoltarea Romaniei, realizat de Organizatia Mondiala de Turism si platit de Guvernul Romaniei, se arata ca realizarea unei sosele de coasta ar aduce noi oportunitati.

„Discutam despre turism, ne plangem incontinuu ca niste babe ca ne pleaca turistii, dar avem numai tampiti conducatori.Organizatia Mondiala a Turismului ne cearta ca nu facem aceasta sosea de coasta, asa cum au toate tarile civilizate”, a aratat Radu Mazare. Cu toate acestea, reprezentantii Ministerului Mediului nu se dezic, in opinia edilului constantean. „Astazi (n.r.

ieri) ne-a sosit raspunsul de la Ministerul Mediului prin care ne este refuzat avizul de mediu. In adresa primita se arata ca prin amplasamentul propus se incalca prevederile legale. Adica ar trebui sa facem soseaua prin mare sau prin Ovidiu si sa le dam turistilor si cate un binoclu”, a afirmat Radu Mazare.

Avand in vedere faptul ca este pentru a doua oara cand administratiei municipiului Constanta ii este refuzat acest aviz, primarul Mazare considera ca responsabili pentru dezastrul din turism sunt cei de la Mediu.

„Niste tampiti! Ne chinuim sa atragem turistii si nu putem sa facem ceea ce este in toata lumea civilizata, din cauza tampitilor de la Mediu”, a mai reprosat edilul sef al Constantei. Mazare a dat drept exemplu coasta Turciei, care pe langa faptul ca este strajuita de o sosea, muzica rasuna pana dimineata. „In Antalia, duduie muzica pana la 6 dimineata, se arunca oamenii in apa.

La noi, au transformat statiunea Mamaia in Sovata, iar toate investitiile sunt blocate. Ce mai, un minister de tampiti”, a mai declarat Radu Mazare. Si asta in conditiile in care, primarul Constantei a solicitat sprijinul partidului in aceasta problema.

„Am discutat atat eu cu ministrul Mediului, cat si Liviu Dragnea, vicepresedintele PSD, dar vedeti care este raspunsul”, a afirmat primarul. Mai mult, in adresa primita de la minister se arata ca avizul nu va fi emis decat in momentul in care va fi modificata legislatia in domeniu.

Desi a fost depus un proiect de lege in acest sens, de catre deputatul PSD Alexandru Mazare, edilul constantean considera ca sperantele pentru modificarea prevederilor legale sunt destul de reduse. „Ce sa mai facem, asteptam sa se schimbe legislatia.

Astept insa si avizarea teleskiului si a oraselului, pentru care au deja oferte de investitii de peste 35 de milioane de euro, din partea mai multor companii, dintre care una spaniola”, a mai aratat Mazare.