Revista presei din Muntenia, 27.07.2007

de D. G.     HotNews.ro
Vineri, 27 iulie 2007, 0:00


Eveniment

Amenintarea gripei aviare loveste din nou Prahova. Anul trecut, in Prahova au fost contabilizate 55 de focare de gripa aviara.

La inchiderea ultimului focar, autoritatile erau avertizate ca pericolul exista iar virusul H5N1 se va reintoarce. In prezent, autoritatile sanitar-veterinare sunt din nou in alerta si incearca sa ia deja masuri pentru a preveni aparitia unor noi focare. (Republicanul)

Sapte noi cazuri de meningita in judetul Calarasi inregistrate in ultima saptamana. In judetul Calarasi, in luna iunie, s-au inregistrat 16 cazuri de meningita virala, iar in intervalul 1 - 22 iulie a.c. un numar de 17 cazuri meningita virala.

Cele mai multe cazuri sunt inregistrate in municipiul Oltenita, si anume cinci pana in momentul de fata, si in comuna Manastirea, unde sunt inregistrate patru cazuri.

Numai in ultima saptamana, pe raza judetului Calarasi s-au inregistrat sapte noi cazuri de meningita virala, ceea ce inseamna o crestere cu 50% fata de o perioada normala a anului. (Observator de Calarasi)

Miristi incendiate in apropierea cailor ferate in Ialomita. Prima sesizare a venit la sfarsitul saptamanii precedente, in jurul orei 15, cand seful statiei CF Ovidiu a semnalat Serviciului Judetean de Politie Transporturi faptul ca in zona CF Dunarea a izbucnit un incendiu.

Un alt incendiu a izbucnit in zona CF dintre statiile Slobozia si Perieti si s-a extins si la vegetatia uscata de-a lungul caii ferate pe o lungime de 500 m, pe partea stanga a sensului de mers Slobozia Veche-Perieti.

In jurul orei 20,00, incendiul a fost stins prin interventia pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Circulatia trenurilor nu a fost afectata. (Ialomita)

Administrativ

Saptamana viitoare se face receptia celor 36 de locuinte ANL la Calarasi. Saptamana viitoare, mai exact marti, 31 iulie, in municipiul Calarasi va avea loc receptia lucrarilor efectuate la cele 36 de locuinte ANL..

Viceprimarul municipiului Calarasi Picu Sisman ne-a declarat ca, in momentul de fata, la Calarasi se afla reprezentantii Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), care vor decide si perioada in care vor fi repartizate locuintele pentru tineri in regim de inchiriere.

In momentul de fata, constructorul mai are de efectuat mici lucrari de retusare in interior caselor si de racordare a acestora la reteaua electrica.

Autoritatile locale calarasene intentioneaza sa repartizeze locuintele panahla sfarsitul acestui an. (Observator de Calarasi)

Situatie disperata la Moreni din cauza secetei . Primarul localitatii, Vasile Goran, apeleaza atat la administratia publica judeteana, dar si la mass-media, pentru a veni in sprijinul comunitatii locale in vederea depasirii acestei delicate situatii.

Problema apei in municipiul Moreni este deosebit de grava: “Este incalificabil, incorect sa nu acorzi apa cetateanului 24 de ore din 24. Datorita anumitor cauze, primaria nu administreaza niciun sistem de apa din Moreni.

Sunt 3 societati - una cu capital de stat, doua cu capital privat. In momentul de fata sunt intr-o situatie disperata.

Am facut apel si scris catre Institutia Prefectului, Consiliul Judetean, Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor Comunitare, Guvernul Romaniei, institutiile de sanatate ale statului, pentru ca sunt intr-o situatie cumplita - nu am apa in localitate.

De doua saptamani nu urca apa la etajul patru”, isi striga disperarea primarul Moreniului. (Dambovita)

Economic

Culturile de primavara din Teleorman au fost si ele afectate de seceta. datorita temperaturilor excesiv de crescute din ultima perioada, culturile de primavara din judetul Teleorman au fost afectate de fenomenul seceta.

Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Teleorman a cerut producatorilor agricoli (persoane fizice sau juridice) ale caror culturi de primavara au fost afectate de seceta si care au fost asigurate in termen legal (pana la 31 mai 2007),

sa depuna o instiintare la primaria a in carei raza teritoriala se afla terenul afectat, in termen de 48 de ore de la producerea fenomenului. (Gazeta de Teleorman)

Campanie de informare privind gestionarea deseurilor in Regiunea 3 Sud Muntenia.

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Pitesti - in colaborare cu Agentiile pentru Protectia Mediului, inclusiv cea din Ploiesti, si consiliile judetene - a demarat o campanie de informare si constientizare denumita „Planul Regional de Gestionare a Deseurilor - instrument de planificare responsabila a gestionarii deseurilor”.

Conform prevederilor planului, pana la jumatatea anului 2009, toate localitatile rurale din Regiunea 3 Sud-Muntenia vor trebui sa beneficieze de servicii de salubrizare moderne.

Astfel, administratiei publice locale din mediul rural ii revin urmatoarele responsabilitati: infiintarea sau extinderea serviciilor de salubrizare cu operatori autorizati, asigurarea de capacitati de colectare

si transport adaptate numarului de locuitori si cantitatilor de deseuri generate si sistarea activitatii de depozitare necontrolata a deseurilor si ecologizarea spatiilor de depozitare neconforme. (Prahova)


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

95 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by