Uniunea Sindicala MediaSind, cea mai puternica organizatie sindicala a ziaristilor, a emis ieri un comunicat de presa referitor la cazul Monitorului de Prahova din care citam: “Presedintele US MediaSind, Cristi Godinac, a afirmat ca presiunile asupra jurnalistilor de la “Monitorul de Prahova”, numeroasele tentative de preluare si, in final, inchiderea brusca a

cotidianului, reprezinta o incalcare flagranta a libertatii de exprimare si o incercare de a pune botnita mass-mediei prahovene. De asemenea, se va lua in calcul si declansarea unor actiuni de protest, cum ar fi pichetarea sediului Primariei din Ploiesti, in cadrul evenimentelor organizate in data de 5 noiembrie a.c.

de Federatia Internationala a Jurnalistilor, sub sloganul “Stand Up for Journalism”. Din pacate, in ultima vreme s-au inmultit atacurile impotriva presei.

Pe lista celor care au agresat de-a lungul timpului mass-media si drepturile jurnalistilor (presedintele Romaniei, Traian Basescu, liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, liderul Cartelului Alfa, Bogdan Hossu, presedintele PNG, Gigi Becali, realizatorul de la Realitatea TV Mihai Tatulici, afaceristul Csibi Istvan si multi altii) se inscrie acum si primarul Ploiestiului, Emil Calota.

Atragem atentia ca, indiferent de pozitia sau functia pe care o ocupa vremelnic orice persoana,, libertatea de exprimare precum si dreptul publicului de a fi informat sunt drepturi fundamentale ale oricarui stat de drept, iar incalcarea lor reprezinta un atac la democratie.

Pana la solutionarea in instanta a cazului ”Monitorul de Prahova”, cei 25 de jurnalisti au hotarat sa-si continue activitatea redactionala prin editarea unui nou cotidian, “Monitorul”, publicatie care a fost deja lansata pe piata”.

Departament comunicare US MediaSind