Locuitorii comunei Valea Calugareasca nu mai au voie sa utilizeze apa din reteaua publica pentru a-si uda gradinile. Din cauza secetei, firma care administreaza reteaua de alimentare cu apa a introdus restrictii, astfel ca la robinete curge apa timp de doar 5-6 ore pe zi.

Cu toate acestea, pentru a-si asigura hrana, localnicii nu au tinut cont de interdictie si in cele sase ore de program cu apa, profitau la maxim pentru a-si uda gradinile.

Desi nu i s-a cerut acordul pentru aplicarea acestei restrictii, conducerea Primariei din Valea Calugareasca sutine ca oamenii trebuie sa respecte aceasta regula si sa incerce sa utilizeze pentru adaparea animalelor si udarea gradinilor apa din cele 28 de fantani de suprafata din comuna.

In perioada urmatoare, conducerea primariei din Valea Calugareasca intentioneaza sa demareze lucrarile necesare pentru a muta reteaua de alimentare cu apa pe domeniul public pentru ca in momentul de fata in unele cazuri conducta trece prin curtile oamenilor. Cu aceasta ocazie, aceeasi retea va fi si modernizata, iar problemele vor disparea.

Din pacate, insa, oamenii se plang ca li se usuca totul in gradini si ca nu pot astepta luni de zile sau chiar ani pana la solutionarea problemelor sau pana cand vor veni ploile. Locuitorii comunei Valea Calugareasca au fost avertizati prin anunturi expuse in locuri publice ca vor fi sanctionati daca vor utiliza apa din reteaua publica pentru adapatul animalelor sau udatul gradinilor.

Cu toate ca nimeni nu stie in baza carei legi s-ar putea lua aceasta masura, oamenii nu prea tin cont de restrictie si prefera sa riste decat sa-si vada munca de un an risipita pentru ca in lipsa apei, totul de usuca