ANCHETE

Teapa cu actiuni la Electroputere. Un barbat care detinea actiuni la Electroputere Craiova a descoperit, cu stupoare, ca actiunile sale au fost instrainate de ceva timp, prin societatea de valori mobiliare INTERTRUST.

"Actiunile mi-au fost vandute de catre societatea INTERTRUST fara acordul meu, cu CNP fals, eu avand certificatul de actionar acasa", sustine barbatul.

Acesta nu este, insa, singurul caz, dupa ce oamenii s-au trezit ca actiunile lor s-au evaporat ca prin minune.

"Cel care lucreaza la departamentul actionari ne-a relatat ca sunt frecvente cazurile de acest gen, in care oamenii vin revoltati ca altcineva le-a vandut actiunile fara stirea lor.

Noi am predat lista cu actionari la depozitarul central. Nu avem ce sa facem, ii trimitem la ei“, a declarat Cornel Mondea, directorul general de la ELECTROPUTERE. Gazeta de Sud

Condamnare in dosarul BCR Novaci. Judecatorii Tribunalului Sibiu au dispus ieri ca doar doua persoane din fosta conducere a BCR Novaci, din cele opt trimise in judecata, sa fie condamnate la cinci ani inchisoare pentru abuz in functie contra persoanei.

Este vorba despre directorul Agentiei BCR din Novaci, Sorin Popescu, si de fosta contabila a sucursalei Gorj, Marilena Giurca.

Cele opt persoane trimise in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie faceau parte din conducerea Sucursalei Gorj a BCR si a Agentiei din Novaci.

Procurorii au finalizat dosarul in urma cu patru ani si au dispus ca cei opt sa fie trasi la raspundere pentru comiterea infractiunilor de acordare de credite cu incalcarea legii. Impact in Gorj

ECONOMIC

Consiliu de administratie ilegal la Compania de Apa. Abia lansata pe piata, Compania de Apa Oltenia SA, din Craiova, fosta regie in subordinea municipalitatii, s-a trezit ca are echipa de carma numita cu nerespectarea legilor in vigoare.

Cei noua membri ai Consiliului de Administratie, dintre care patru au ramas din vechea structura de conducere a regiei, nu au fost validati de Consiliul Local Municipal Craiova, actionar majoritar la Compania de Apa Oltenia SA.

Potrivit consilierului municipal Teodor Radu, se impune avizarea nominala de urgenta a unui Consiliu de Administratie. Gazeta de Sud

POLITIC

Grupul din Oltenia vrea la carma PSD. Presedintele PSD Dolj, Ion Calin, sustine ca gruparea pe care au fondat-o organizatiile de partid din Oltenia vrea mai multe posturi in conducerea formatiunii si in Guvern, in cazul castigarii alegerilor.

Ion Calin spune ca organizatiile din Oltenia s-au unit pe criteriul regional, urmand modelul de finantare europeana a proiectelor. Grupul astfel constituit ar urma sa puna la punct o strategie comuna pentru alegeri, precum si pentru activitatea din Parlament. Editie Speciala de Oltenia

ADMINISTRATIV

Primarul Solomon, parat la Consiliul de Discriminare. Edilul-sef al Craiovei, Antonie Solomon, are trei plangeri la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, sustine Cristina Chinole, manager de proiect al UNDP. Aceasta a precizat, totodata, ca este un caz “unic” in Romania.

Primarul Antonie Solomon a declarat insa ca, din partea CNCD, a primit doua sanctiuni, dintre care una a fost castigata in instanta.

“Nu stiu de unde au scos trei. Eu am primit doua amenzi. Una dintre ele am atacat-o in instanta si am castigat. Este vorba de un articol ce a aparut intr-un ziar central. A fost o convorbire particulara, prin telefon, si nu o declaratie publica. Instanta mi-a dat castig de cauza.

Cea de-a doua, pe care am si recunoscut-o, a fost fata de jucatorul de fotbal Mariko Daouda. Am platit amenda si m-am impacat cu el”, a spus Solomon. Editie Speciala de Oltenia

SOCIAL

Canicula revine in Olt. Judetul Olt va fi lovit de un nou val de caldura in acest week-end. Prefectura Olt a primit ieri o avertizare cod galben pentru intervalul 28 iulie, ora 9.00 - 30 iulie, ora 21.00.

Meteorologii au prognozat pentru care se prognozeaa temperaturi de pana la 39 de grade Celsius. Gazeta de Sud

INVATAMANT

Concurenta la Universitatea din Craiova. De patru ori mai multi candidati decat locurile disponibile s-au inscris la Universitatea din Craiova. Cei mai multi inscrisi au fost la stiinte economice si litere.

In acest an, 9.565 de candidati (in afara de cei inscrisi la drept si matematica, unde rezultatele nu se afisasera - n. r.) au candidat pentru cele 2.900 de locuri scoase la concurs de centrul universitar din Banie. Editie Speciala de Oltenia