Dupa o editie a festivalului foarte reusita, in care peste 7000 de oameni au aclamat pana in miez de noapte cateva din cele mai bunte trupoe rock din Europa, organizatorii Festivalului Artmania vin cu o noua supriza: legendara trupa Jethro Tull va concerta in Piata Mare din Sibiu in data de 30 august.

Fundatia Artmania, organizatorii concertului Jethro Tull de la Sibiu descriu evenimentul ca “unul dintre cele mai fascinante spectacole muzicale din acest an”. Si pe buna dreptate, in cei aproape 40 de ani de activitate, Jethro Tull devenind o sinonim pentru muzica rock oriunde in lume.

Incepand din anul 1968, au lansat 30 de discuri care s-au vindut in peste 60 de milioane de exemplare si au sustinut peste 2500 de concerte, daca ar fi sa facem un calcul, asta inseamna cam 100 de concerte in fiecare an, cantand in aproape 40 de tari.

In cei aproape 40 de ani de activitate, componenta grupului a suferit numeroase modificari, beneficiind de aportul a numerosi muzicieni de calibru, care le-au stat alaturi in diverse perioade singurilor doi membri stabili: vocalistul si multi-instrumentistul Ian Anderson si chitaristul Martin Barre.

In prezent trupa se afla in studio, unde lucreaza la un nou album si se pregateste pentru numeroasele concerte care sunt deja programate, gata sa isi delecteze din nou fanii cu reprezentatiile lor teatrale si nonconformiste.

Concertul de la Sibiu face parte din programului Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007 este organizat in parteneriat cu Asociatia Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, Primaria Municipiului Sibiu si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

Componenta actuala Jethro Tull:

Ian Anderson - voce, flaut, chitara acustica, mandolina, armonica, bamboo flute

Martin Barre - chitara

John O'Hara - clape

David Goodier - bas

James Duncan - tobe

Doane Perry - tobe