ADMINISTRATIE

Alimentarea cu apa a fost restrictionata Numarul localitatilor din Vrancea care au sistem centralizat de alimentare cu apa, in care au fost introduse restrictii la furnizarea apei, a crescut de la 17 la 19. Autoritatile au luat masura restrictionarii alimentarii cu apa, pentru a evita consumurile excesive, cauzate de irigatii.

Monitorul de Vrancea

Lucrari de mantuiala la Vaslui Bordurile amplasate

de curand pe strada eroilor ii nemultumesc pe vasluieni. Nivelul bordurilor depaseste caile de acces in curtile cetatenilor, iar prin betonarea aleilor pietonale apa va depasi cu mult fundatiile gardurilor si se va revarsa in curtile cetatenillor, va afecta sistemul de alimentare cu apa din camine, va inunda si depasi robinetele de incalzire si aerisirile de la conductele cu gaz.

Romania Libera

Centrul istoric al Dorohoiului va fi demolat Primaria municipiului Dorohoi a hotarit demolarea Centrului istoric al orasului din cauza starii avansate de degradare a cladirilor. Ieri, primarul Sergiu Lungu a declarat ca dezafectarea zonei va viza atit imobile apartinind Consiliului local, cit si cladirile aflate in proprietate privata.

integral in Evenimentul

Circulatia cu tramvaiul va fi oprita din toamna pe anumite portiuni Municipalitatea vizeaza reabilitarea a 16 kilometri din reteaua de tramvai, licitatia pentru executia lucrarilor fiind programata pentru 7 septembrie. Modernizarea si reabilitarea retelei de tramvai din Iasi vor fi finantate cu 15 milioane de euro imprumutate de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

In perioada lucrarilor, locul tramvaielor pe anumite rute va fi luat de microbuze si autobuze. Jurnalul de Est

Asfaltarea electorala In total, 190 de bulevarde, strazi, stradele sau alei din Iasi urmeaza sa fie refacute sau largite. Valoarea lucrarilor a fost estimata la peste 30 de milioane de euro. Banii reprezinta jumatate din imprumutul contractat recent de administratia condusa de primarul PSD-ist Gheorghe Nichita.

La cele 200 de milioane, care trebuie returnate bancii in urmatorii 22 de ani, se adauga o dobanda de 156 de milioane. Evenimentul Zilei

ECONOMIE

SIF Moldova incaseaza 1,3 milioane de euro din actiunile Asam Iasi SIF Moldova inregistreaza afaceri dupa afaceri.

Dupa ce a scos bani frumosi din vanzarea unor pachete reziduale de actiuni la Pambac Bacau (aproape 20 de miliarde de lei vechi), la Remar Pascani (pentru alte 20 de miliarde lei vechi), societatea de investitii financiare mai incaseaza alte 1,3 milioane de euro (4,5 milioane de RON) din vanzarea actiunilor detinute la firma Asam Iasi. Informatia Bacaului

IMOBILIARE

Green Hills la Piatra Neamt O firma israeliana va demara constructia unui complex de patru blocuri de locuinte ce vor fi ridicate conform standardelor occidentale de confort si siguranta, in zona Gara Veche, in vecinatatea viitorului Mall ce se ridica pe terenul ocupat pana nu demult de Mobinex. Viitoarele apartamente se adreseaza celor cu venituri peste medie.

Pretul va porni de la 1.000 euro/mp, urmand sa creasca in functie de etajul la care este situat apartamentul. Constructia va dura 15 luni, iar intreaga investitie se ridica la 12 milioane de euro. Realitatea Media

Un proiect imobiliar din Iasi, la un pas de esec Dupa ce in luna aprilie Consiliul Local Iasi a aprobat Planul Urbanistic Zonal, depus de compania israeliana Shiran Constructii pentru construirea cladirii de 60 de metri in Copou, acum sefii Primariei vor ca inaltimea maxima a cladirilor ce se vor construi in zonele colinare ale orasului sa fie de noua metri.

Compania israeliana risca sa piarda banii investiti in pentru proiectare, studii de fezabilitate si obtinerea avizelor necesare demararii proiectului. integral in Romania Libera