Gol 100% clujean

Goga a marcat primul sau gol in Liga 1

La 8 ani de la ultimul joc pe prima scena a fotbalului romanesc, Universitatea Cluj a intilnit formatia Pandurii Tirgu Jiu, o echipa cu pretentii la cupele europene, dupa ce sezonul trecut a primit distinctia neoficiala de surpriza a campionatului.

Emotiile revenirii in Liga 1 si-au pus amprenta asupra jocului „studentesc“ inca din primele minute, in ciuda incurajarilor venite din rindurile galeriei. Astfel, Pandurii au reusit deschiderea scorului la prima faza de poarta.

In minutul 8, arbitrul Draganescu a acordat o lovitura libera echipei oaspete, care a marcat prin Japka, acesta trimitind o torpila de la 25 de metri prin zidul alcatuit de fotbalistii clujeni. Mustruluiti de pe margine de Falub, „studentii“ au strins rindurile si au inceput sa puna presiune asupra formatiei din Tirgu Jiu.

Inevitabilul s-a produs cu 2 minute inainte de finalul primei parti, moment in care au iesit la rampa cei mai buni jucatori au Universitatii Cluj in sezonul trecut, Goga si Sabo. Primul a preluat frumos o minge in interiorul careului dupa o pasa primita de la Sabo si l-a executat pe Guso.

La reluare, „Sepcile rosii“ au preluat total initiativa, insa nu si-au creat ocazii mari de a marca. Tehnicitatea lui Sabo si incursiunile lui Alin Savu din banda stinga au reprezentat un pericol constant pentru poarta oaspetilor. Goga a fost aproape de o dubla la debutul in Liga 1, dar sutul sau din marginea careului a fost retinut de Guso (’68).

Finalul meciului nu a consemnat nici o schimbare pe tabela de marcaj, in ciuda insistentelor aceluiasi Sabo, care l-a pus din nou la grea incercare pe Guso, in minutul ’82, cu o torpila de la 20 de metri. Astfel, sub privirile lui Ioan Andone, venit sa spioneze echipa rivala, „studentii“ au incheiat jocul in aplauzele spectatorilor.

Falub, nemultumit de rezultat

La finalul jocului, cei doi antrenori au avut pareri diametral opuse in ceea ce priveste desfasurarea partidei.

Daca Eugen Neagoe s-a declarat multumit de rezultat, Adrian Falub crede ca o victorie a Universitatii Cluj ar fi aratat intru totul realitatea din teren: „A fost primul meci din campionat: Ne-am creat citeva situatii foarte bune de a marca, in timp ce Pandurii nu a avut mari ocazii. Este un punct pe care il luam ca atare.

O data cu trecerea timpului vom capata mai multa experienta si vom reusi rezultate mai bune in urma unor jocuri mai bune. Speram la mai multe etapa viitoare si sa crestem de la meci la meci. Timpul de pregatire a fost foarte scurt.“

„U“ Cluj - Pandurii Tirgu Jiu 1-1

Au marcat * Goga (‘43) / Japka (‘8)

„U“ CLUJ * Tudor - Ungurusan, Park, Cordos, M. Jovanovic - Olah, Bolohan - Sabo (Suciu, ‘84), Goga, Savu (Ghindaru, ‘63) - N. Jovanovic (Negrean, ‘78); Antrenor * Adrian Falub

PANDURII * Guso - Popete, Rus (Vatavu, ‘32), Chibulcutean, Japka - Voicu, Vancea, Stinga, Iordache - Piturca (Pacurar, ‘69), L. Mihai (Iaka, ‘53); Antrenor * Eugen Neagoe

Cartonase galbene * Park (‘41), Sabo (‘50), Olah (‘61), Ghindaru (‘72) / L. Mihai (‘22), Popete (‘81)

Arbitru * Mugurel Draganescu (Breaza) Asistenti * Szekely Zoltan (Baia Mare), Dan Marchis (Baia Mare)

Stadion * „Ion Moina“ Spectatori * 6.000