Directorul ASP Bistrita-Nasaud, Constantin Anton, a solicitat politiei verificarea reprezentantilor filialei judetene a unui ONG, catalogati de acesta drept "impostori". Doi tineri din comuna bistriteana Rebrisoara au reusit, cu concursul unor inspectori ASP, sa faca un control intr-un spital din Nasaud. "Sesizez politia sa verifice cine sunt si cum se pot erija in organe de control.

I-au prostit pe cei de la Inspectia Sanitara. Am luat plasa si trebuie sa recunosc ca e jenant", a declarat Anton. Tinerii, insotiti de o echipa a unei televiziuni locale, au patruns in mai multe sectii ale unitatii spitalicesti nasaudene.

Cei doi sustin ca sunt reprezentanti ai Asociatiei Liga Nationala si Internationala pentru Apararea Drepturilor Omului (LNIADO), infiintata in 2002, si in cele cateva zile de la infiintarea filialei, au "controlat" in acelasi mod si arestul IJP Bistrita-Nasaud.

Interesant este ca LNIADO are in statut, printre alte obiective "masuri de securitate, inclusiv controlul civil asupra politiei si fortelor armate".

Cei doi au declarat public ca filiala judeteana a LNIADO are sediul in incinta Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, fapt contestat de vicepresedintele CCIA BN, Valer Ticudean.

Asociatia Liga Nationala si Internationala pentru Apararea Drepturilor Omului are sediul intr-un apartament de pe Calea Mosilor si a fost infiintata in 2003 la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti de Gavril Alexandrina din Bucuresti, Doina Gherasim si Alexandrina Vrancean din Bacau.