Peste 13.000 de clatite au fost preparate si mancate la cea de-a saptea editie a Festivalului Clatitelor, desfasurat in statiunea aradeana

Recordul de preparat si mancat clatite, stabilit la Festivalul Clatitelor din 2006, a fost doborat cu ocazia editiei din acest an a festivalului, care s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute in statiunea aradeana Moneasa. Participantii la cea de a VII-a editie au preparat si mancat 13.000 de clatite.

Cei peste 8.000 de turisti sositi la Moneasa din mai multe judete ale tarii au mancat clatite cu peste 50 de umpluturi, incepand de la traditionala dulceata pana la clatite umplute cu creier de porc. Directorul executiv al festivalului, Zoltan Lovas, a spus ca la editia din acest an au participat firme care au preparat si servit clatite la 15 standuri.

Una dintre atractiile festivalului a fost concursul de preparat clatite organizat pentru oamenii politici.

In competitie au intrat presedintele PD Arad, Gheorghe Seculici, presedintele PNL Arad, Cristian Stragea, viceprimarul municipiului Arad, liberalul Tiberiu Dekany, presedintele CJ Arad, Iosif Matula, vicepresedintele CJ Arad, Nelutu Cristina, prefectul Gavril Popescu, dar si deputatul Titus Gheorghiof (PNL).

"Pot spune ca s-au descurcat bine, iar clatitele facute de ei au avut trecere la turistii din statiune", a afirmat directorul executiv al Festivalului Clatitelor.

Zoltan Lovas a mai spus ca manifestarea de la Moneasa a fost in acest an sarbatoarea norocosilor. "Festivalul s-a desfasurat in zilele de 28 si 29 ale lunii a saptea, in al saptelea an al mileniului trei, iar festivalul a ajuns la editia a saptea. De aceea si logo-ul evenimentului, «Clatite cu noroc!», are aceeasi semnificatie", a mentionat Lovas.

Pe durata Festivalului Clatitelor au sustinut recitaluri Nicola, dar si trupele Pacifica si Rebel.